Se transmite Covid-19 prin alimente? Replica ANSVSA

Se transmite Covid-19 prin alimente? Replica ANSVSA

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului.

„Astfel, în conformitate cu publicaţiile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) şi ale altor instituţii la nivel mondial (FAO, OMS) care monitorizează răspândirea coronavirusului, nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului. Reglementările legislative europene şi naţionale în domeniul siguranţei alimentelor se aplica la fel ca şi până în prezent, iar implementarea adecvată a procedurilor şi bunelor practici de fabricaţie şi igienă de către operatorii economici din toate etapele de producţie, manipulare, transport şi comercializare a alimentelor către consumatorul final garantează punerea pe piaţă a unor alimente sigure”, arată ANSVSA.

Inspectorii cer în continuare respectarea cu strictețe a igienei, atât a angajaților, cât și în unitățile în care lucrează.

Porţionarea, felierea, expunerea spre comercializare a alimentelor, realizate cu respectarea condiţiilor de igienă, nu costituie un pericol în ceea ce priveşte posibilitatea de transmitere a coronavirusului.’, transmite ANSVSA, care mai prezicează că va face controale mai des în această perioadă.

 

Comentează pe FACEBOOK