joi 30 mai 2024

CORONAVIRUS. Recomandările Comisiei Europene

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Comisia Europeană a publicat joi recomandări de bune practici privind măsurile comunitare de sănătate publică și strategiile de depistare a COVID-19.

Recomandările au fost prezentate in 18 martie miniștrilor sănătății și afacerilor interne. Prioritatea rămâne abordarea coordonată, iar Comisia recomandă fiecărui stat membru să aplice măsurile propuse, ținând seama, în același timp, de particularitățile fiecărui context național.

‘În ceea ce privește măsurile de depistare, se recomandă să fie testați cu prioritate pacienții care se află în prezent în spital și personalul medical, precum și persoanele în vârstă care prezintă riscuri medicale’, potrivit expertilor de la Bruxelles.

Comitetul științific își continuă activitatea: în cadrul viedconferinței acestuia, prezidate miercuri de președinta von der Leyen și comisarul Kyriakides, s-a discutat mai ales despre măsurile care trebuie luate pentru a nu supraîncărca spitalele, în special unitățile de terapie intensivă. Acestea pot include, printre altele, utilizarea de aplicații și consultații online, amânarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt urgente și mobilizarea întregului personal medical calificat sau în curs de formare.

‘Protecția lucrătorilor din domeniul sănătății trebuie să rămână o prioritate absolută, deoarece aceștia se află în prima linie’, transmite C.E.

Următoarea reuniune prin teleconferință a comitetului va avea loc duminică.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro