sâmbătă 13 aprilie 2024

Iohannis: Aderarea la Schengen, o prioritate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu ambasadorii străini la București. Șeful statului a declarat că se va acţiona în continuare în vederea aderării României la spaţiul Schengen şi la zona euro.

„Vom continua să acţionăm pentru aderarea la spaţiul Schengen, care va contribui semnificativ la consolidarea securităţii pentru întregul spaţiu de liberă circulaţie din Uniune şi, de asemenea, pentru aderarea la zona euro atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite”, a spus şeful statului, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

De asemenea, Iohannis a spus că România va contribui la consolidarea proiectului european pe baza unui parteneriat onest şi deschis cu toate statele membre şi cu instituţiile europene. Totodată, el a abordat şi subiectul politicii de extindere a UE.

„România va sprijini în continuare politica de extindere a Uniunii, îndeosebi pentru deschiderea cât mai curând posibil a negocierilor de aderare cu cele două state candidate – Macedonia de Nord şi Albania. Discuţia despre eficientizarea metodologiei de extindere nu trebuie în niciun caz să blocheze sau să întârzie acest proces”, a subliniat şeful statului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro