luni 17 iunie 2024

Medici mituiți de o companie pharma

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un nou scandal zguduie sistemul medical românesc. Zeci de medici sunt acuzați că primeau șpăgi de de la o companie farmaceutică.

De peste un deceniu, corporația pharma KRKA, una dintre cele mai mari trei pe piața de medicamente generice din România, plătește doctorii, oferindu-le bani, vacanțe sau recompense ca speakeri pentru a-i promova şi vinde medicamentele, potrivit Libertatea.

Numele doctorilor apăreau într-un tabel în care în care angajaţii companiei descriau specificul medicului respectiv, cum vrea să primească banii şi, nu în ultimul rând, targetul pe care trebuia să îl atingă pentru a fi recompensat.

În schimb, pacienților li se inventau “nevoi medicale” pentru ca doctorii să poată îndeplini “targetul” fixat de companie, așa cum e numit numărul de prescripții în documentele pe care ziarul începe să le publice joi.

Astfel, „dacă îşi îndeplineau targetul, medicii primeau aproximativ 10% din valoarea prescripţiilor”, vânzările explodau, iar statul plătea multe milioane de euro pe an pe produse extrem de scumpe.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro