Iohannis: Sunt necesare împăduriri, nu doar diguri

Iohannis: Sunt necesare împăduriri, nu doar diguri

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de solidaritate familiilor afectate de fenomenele meteorologice extreme din ultima perioadă.

Iohannis a anunţat că susţine alocarea unei părţi „semnificative” a fondurilor UE din următorul exerciţiu financiar pentru combaterea schimbărilor climatice, arătând că este nevoie de o schimbare de mentalitate în ceea ce priveşte gestionarea acestor situaţii şi că este nevoie de împăduriri, nu doar de construcţia de diguri.

”Soluţiile există şi ele vor trebui puse în aplicare. Ceea ce vedem acum este consecinţa amplificării schimbărilor climatice şi a ignorării timp de ani de zile a acestor pericole. Odată cu schimbările climatice, apar din ce în ce mai multe fenomene meteo extreme şi în ţara noastră. Luna iunie, de exemplu, a acestui an a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundaţii severe şi numeroase probleme într-un interval de timp foarte scurt. Este imperativă o schimbare rapidă de abordare pentru a putea răspunde eficient unor situaţii de o asemenea amploare. Va trebui să depăşim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundaţiile. Digurile nu sunt suficiente”, a afirmat Iohannis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, @Klaus Iohannis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 24 iunie 2020

 

Comentează pe FACEBOOK