duminică 14 august 2022
spot_img

Ion Iliescu explică unde sunt banii fostei Securităţi

Must read

spot_img

Serghei Mizil, fiul fostului lider comunist Paul Niculescu-Mizil, l-a acuzat pe fostul președinte Ion Iliescu că banii fostei Securităţi au ajuns la următorii care au venit la putere, informează G4media.

Conform spuselor lui Mizil, la Antena 3, generalul Gheorghe Marcu, adjunctul lui Pacepa, s-a dus a doua zi după Revoluţie la Iliescu să predea banii din afară la Frontul Salvării. „Ceaușescu nu a avut niciun leu nici afară, nici înăuntru. Erau banii serviciilor de afară. Toţi banii au ajuns la următorii care au venit la putere”.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a respins acuzaţiile lui.

„Mă uit, cu nedumerire, la spectacolul oferit de A 3 seară de seară, și nu înțeleg ce vrea să transmită, prin invitații săi la emisiunea «Sinteza Zilei», domnul Mihai Gâdea. O fi o racordare la conținutul noii revoluții culturale, aud că-i zice «cancel culture», «cultura anihilării».

Banii statului au fost administrați de exact aceleași instituții care îi administrează și acum. Nu sunt administrați de Iohannis, cum nu au fost administrați nici de mine, nici de Emil Constantinescu sau de Traian Băsescu. Există BNR, există Minister de Finanțe.

Faptul că acest maraton de emisiuni a început cu interviul dat presei românești, până la urmă de stat, fiind vorba despre televiziunea publică, de generalul Pacepa, mă face să mă gândesc că toată povestea asta este expresia unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate”, a reacţionat Ion Iliescu.

CNSAS a decis în august 2006 că Dan Voiculescu, fondatorul grupului media din care face parte Antena 3, a colaborat cu fosta Securitate. Numele conspirativ era „Felix”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro