luni 17 iunie 2024

Istoria comunismului românesc, nouă materie școlară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liberalii vor să introducă o nouă materie școlară. Este vorba de istoria comunismului românesc. Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că aceasta ar trebui să fie disciplină obligatorie în liceu.

Potrivit acestuia materia ar reprezenta ”cea mai adevărată şi profundă condamnare a comunismului, a crimelor şi abuzurilor sale”.

Alexandru Muraru a afirmat acest lucru chiar în prezenţa ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, în cadrul unei dezbateri la Iaşi despre noile legi ale Educaţiei.

”Această disciplină trebuie să se regăsească în noua lege a Educaţiei. Azi mai mult ca niciodată, în contextul invaziei ruse, a războiului hibrid pe care Rusia îl poartă în ţările NATO, în contextul în care avem nevoie de o naraţiune puternică care să întărească România de mâine, studierea de către elevii de liceu a istoriei comunismului, o disciplină separată de ceea ce se întîmplă la ora de istorie, este o chestiune obligatorie. După 32 de ani de la prăbuşirea comunismului, generaţiile de mâine trebuie educate în spiritul democraţiei, a valorilor, libertăţii şi a combaterii formelor de falsificare a istoriei”, crede deputatul Alexandru Muraru.

Muraru este de părere că România trebuie să înceapă un proces amplu de a-i educa pe cei născuţi după perioada comunistă despre istoria regimului totalitar.

”Această educaţie va contribui masiv în respingerea formelor de autoritarism şi a nostalgiilor, transformate în proiecte politice toxice. Istoria comunismului românesc ar fi ca disciplină obligatorie cea mai adevărată şi profundă condamnare a comunismului, a crimelor şi abuzurilor sale”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro