duminică 14 august 2022
spot_img

Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au murit

Must read

spot_img

Astăzi, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au trecut în neființă. Președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj de condoleanţe familiilor

Conform președintelui, aceste două decese ale celor doi titani ai sportului și teatrului românesc ne ”lasă mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României”.

”Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români. Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat. Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

 

Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, a murit în această dimineață, la Spitalul Elias din București.

Tot azi, în același spital, a murit și Ion Caramitru. Acesta era internat de mai multe săptămâni.

Ion Caramitru era directorul Teatrului Național din București din 2005. El a fostși ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro