luni 25 septembrie 2023

Japonia trimite bărbații la shopping

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primarul celui mai mare oraș al Japoniei, Osaka, susține, că pe timp de pandemie, bărbații ar trebui să facă cumpărăturile. Motivul: femeilor le ia mai mult timp să se hotărască, când vine vorba ce să pună în coș, contribuind astfel, la supraaglomerarea marketurilor.

Joi, la o conferință de presă, primarul Ichiro Matsui, a făcut apel la implicarea bărbaților în procesul de cumpărare a produselor alimentare, și prin urmare la rolul decisiv pe care îl pot avea bărbații la reducerea răspândirii virusului. „Femeile fac mai mult timp cumpărăturile alimentare pentru că analizează varietatea de produse, iar apoi “cântăresc” care este cea mai bună opțiune, în timp ce bărbații aleg rapid ceea ce li se spune să cumpere. În cazul bărbaților, timpul petrecut în supermarket este mult mai redus – evită contactul strâns cu ceilalți”, a adăugat Matsui

Reacțiile nu s-au lăsat așteptate. Țara ocupă, de asemenea, poziția de jos în rândul țărilor G7 pentru egalitatea între sexe, în ciuda angajamentului premierului Shinzo Abe de a împuternici femeile care lucrează printr-o politică numită „womenomics”. Asociațiile de femei au acuzat încă o dată discriminări.

Osaka se află în stare de urgență începând cu 7 aprilie. Comentariile lui Matsui au venit după limitarea numărului de persoane ce pot avea acces în supermarketuri.
Numărul de cazuri confirmate în Japonia a crescut în ultimele săptămâni. În cursul zilei de joi, Japonia a avut 11.950 de cazuri confirmate, inclusiv 299 de decese. Acest vârf a adus o serie de noi restricții puse în aplicare la nivel național.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro