luni 25 septembrie 2023

Judecători ai ICCJ, participanți la studii finanțate de Rusia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În plină campanie anti Justiție, 73 de judecători de la Înalta Curte participau la un studiu finanțat de guvernul Rusiei, arată Ziare.com. Este vorba despre 73 de judecători ai Înaltei Curți. Aceștia au luat parte la un studiu știintific despre genetică și nevoia de pregătire a magistraților în acest domeniu. Totul pe cheltuiala unei fundații din Moscova, controlată de guvernul rus.

Studiul este intitulat „Judecând în era genomică: cunoștințele genetice, încrederea și nevoia de instruire a judecătorilor” și a fost publicat marți pe site-ul revistei „Nature.”

În esență era vorba de colectarea de date privind cunoștințele magistraților despre genetică și a fost folosit un chestionar cu 25 de întrebări cheie din acest domeniu.

La realizarea acestuia au participat 283 de persoane, printre care 73 de judecători și 94 de avocați. Restul de 116 persoane au fost studenți sau persoane care lucreaza în alte profesii din afara Dreptului, scrie sursa citată.

Judecatorii de la ICCJ au fost special recrutați pentru această documentare, spun cei care au realizat studiul.

“Chestionarele au fost completate online in perioada august 2017 – ianuarie 2018, cand in Romania aveau loc mai multe evenimente cu efect devastator asupra Justitiei: incercari de emitere a unor ordonante de urgenta, modificari legislative ale Codurilor Penale, schimbarea din functie a unor inalti magistrati si dispute dure in Consiliul Superior al Magistraturii”, scrie ziare.com.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro