Orban, despre “măgăriile” de pe lotul 3 din Lugoj-Deva

Orban, despre “măgăriile” de pe lotul 3 din Lugoj-Deva

Ludovic Orban a avut o reacție acidă la adresa lucrărilor făcute pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Premierul se arată convins că acolo a fost cu siguranţă un aranjament între managementul companiei şi constructor. Totodată, el cere intervenția Parchetului pentru a soluționa această problemă.

„Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăştia nu plăteşte nimeni?”, întreabă Orban.

Recația acestuia a venit după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a prezentat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, situaţia pe autostrada Lugoj-Deva.

„Avem 66 de kilometri de autostradă pe care se circulă fără restricţii, avem 21 de kilometri în lotul 3 unde se circulă cu restricţii de viteză şi de tonaj, avem patru kilometri din lotul 2 muzeu în aer liber, sunt finalizaţi în proporţie de 75%, dar nerecepţionaţi, şi avem nouă kilometri din lotul 2, celebra secţiune a urşilor, nerealizaţi. Obiectivul nostru este să finalizăm lucrările la această autostradă astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi fără restricţii”, a spus ministrul Transporturilor.

El a precizat că din 28 mai vor fi ridicate restricţiile de tonaj pe tronsonul 3. 

Premierul Orban l-a întrebat apoi pe ministrul Transporturilor cine plătește pentru acest lucru. Bode a precizat că autorităţile sunt în instanţă pentru cei 21 de kilometri din lotul 3. 

„Acolo a fost cu siguranţă un aranjament între managementul companiei şi constructor ca să rezilieze contractul fără temei legal tocmai pentru ca să creeze posibilitatea companiei să câştige pentru că acolo lucrurile sar în ochii, lipsa de apărare, astea toate trebuie sancţionate, adică trimis către Parchet. Ce s-a întâmplat acolo e de Parchet. Încercăm să câştigăm, dar după cum arată lucrurile vă spun clar că totul e cusut cu aţă albă”, a spus Orban. 

 

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 26 mai 2020

Comentează pe FACEBOOK