vineri 14 iunie 2024

Legendele pe teren: Stoicikov și Rivaldo cu Generația de Aur

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Legendele fotbalului Hristo Stoicikov şi Rivaldo, care au câştigat Balonul de Aur în 1994, respectiv 1999, se vor afla în echipa starurilor internaţionale care va juca împotriva echipei naţionale a „Generaţiei de Aur” la meciul lor de retragere pe data de 25 mai, la Arena Naţională din Bucureşti.

Fostul jucător internațional Gheorghe Popescu a făcut anunțul într-o conferință de presă joi.

Suntem încântaţi să anunţăm că evenimentul nostru din data de 25 mai s-a bucurat de un succes uriaş, cu peste 42.000 de bilete vândute înainte de a dezvălui niciun nume din echipa starurilor internaţionale alături de care vom juca. Astăzi suntem încântaţi să anunţăm câteva nume ale celor care se vor alătura echipei la Bucureşti, printre care se află Nuno Gomes, Christian Panucci, Dida, Rivaldo, Jari Litmanen, Eric Abidal, Christian Karembeu şi Hristo Stoicikov. Cu două „Baloane de Aur” confirmate și mai multe nume ce vor fi anunțate în viitorul apropiat, acest meci promite a fi unul extraordinar.”

În ceea ce îi priveşte pe Rivaldo şi Stoicikov, sperăm să fie într-o formă fizică bună… deoarece în urmă cu câteva săptămâni, Rivaldo arăta chiar mai bine decât atunci când juca. Hristo are kilograme în plus, ceea ce este bine, dar la Rivaldo poate fi o problemă. Kenneth Andersson (n.r. – autorul golului egalizator care a trimis meciul România – Suedia din sferturile CM 1994 în prelungiri) nu a fost invitat pentru că am fi putut risca să întreg stadionul să-l huiduiască”, a explicat Popescu.

S-a anunțat că faimosul antrenor portughez Jose Mourinho va conduce echipa starurilor într-un meci demonstrativ la sfârșitul lunii mai. „Mourinho și-a confirmat prezența, aș putea spune cu 90% siguranță că va sta pe banca tehnică a echipei starurilor. În următoarea perioadă, intenționez să merg la Londra pentru a discuta mai multe detalii despre acest eveniment”, a menționat el.

Jucătorii legendari din „Generaţia de Aur” se pregătesc pentru meciul din finalul acestei luni.

„Începând cu 20 sau 25 aprilie, vom începe pregătirile pentru meciul nostru, antrenându-ne pe Stadionul Arcul de Triumf. Avem o lună la dispoziție pentru a ne pune în formă și sperăm să evităm accidentările, deoarece nu suntem la fel de tineri ca acum 20 de ani.”

legendele
meciul generatiei de aur

Ca fost jucător internaţional, aş vrea să joc la mijloc pentru echipa noastră. Dar trebuie să recunosc că nu mai am condiţia fizică necesară pentru a alerga după adversarii precum Rivaldo sau Nuno Gomes, care sunt într-o formă excelentă. Având în vedere că vom avea un lot mare de 24-26 de jucători, sigur vor fi şi schimbări pe parcursul meciurilor. Mă bucur să văd că mulţi dintre foştii mei colegi de la naţională au slabit recent, ceea ce arată determinarea lor de a se prezenta într-o formă optimă la acest eveniment important”, a declarat Popescu.

Potrivit fostului căpitan al echipei naționale, meciul din 25 mai va marca sfârșitul „Generației de Aur„.

Mă bucur să văd atât de mult interes pentru acest meci, dar în același timp recunosc cât de dificil este să mai jucăm la vârsta noastră. Vârsta nu iartă pe nimeni și este important să fim conștienți de asta. Suntem o generație frumoasă și extraordinară, așa că nu cred că trebuie să permitem ca lumea să râdă de noi pe terenul de fotbal. Este frumos că putem organiza un meci amical acum, dar personal m-am retras din activitate și nu voi mai putea participa.

Fostul jucător al echipei naţionale, care a anunţat un parteneriat cu Superbet, a declarat că crede că acesta va fi ultimul meci al „Generaţiei de Aur” şi este mândru să poarte emblema companiei pe tricourile lor de joc. Această colaborare este o onoare pentru toţi cei ce fac parte din această generaţie iconică şi graniţele lor vor continua să inspire prezenţi şi viitorii jucători ai României.

Pe 25 mai 2024, vom fi martori la un meci special pe Arena Naţională din Capitală, unde „Generaţia de Aur” va juca împotriva unei selecţionate de staruri din fotbalul internaţional. Printre cei care vor face parte din echipa de retragere se numără nume mari precum Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş şi Florin Prunea. O ocazie unică pentru a vedea aceste legende în acţiune purtând din nou tricoul României.

Cea mai mare realizare a echipei naționale de fotbal a României a fost când au ajuns în sferturile de finală la Cupa Mondială din SUA, în 1994. Deși au pierdut cu scorul de 4-5 la loviturile de departajare împotriva Suediei, tricolorii au reușit să elimine Argentina, vicecampioana mondială, cu scorul de 3-2 în optimi.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro