luni 17 iunie 2024

Liber la deplasări după 15 mai. Anunțul lui Vela

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După 15 mai oamenii vor putea ieşi din localitate, „fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ”. Anunțul aparține ministrului de Interne, Marcel Vela.

„Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite. În consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa”, a afirmat Marcel Vela.

Vor fi însă respectare regulile de distanțare socială, a adăugat acesta.

Totodată, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie.

De asemenea, el a vorbit și despre reluarea zborurilor şi dacă se va sta în carantină instituţionalizată la întoarcerea în țară.

„Anglia pentru moment este în zona roşie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veţi mai sta în carantină. În zona galbenă se va impune izolarea la domiciliu. Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roşie, atunci carantina este o metodă. Astfel, epidemiologii susţin că se pot opri cât mai eficient infecţiile cu coronavirus”, a afirmat Vela.

Pe de altă parte, Raed Arafat este mult mai pesimit. El a spus că românii pot pleca în afara țării, dar când se vor întoarce vor sta în carantină.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro