vineri 21 martie 2025

Luna mai începe cu o minivacanță. Ce a hotărât Guvernul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Luna mai începe cu o minivacanță de aproape o săptămână. Guvernul a hotărât să  ca și 2 mai să fie zi liberă legală, astfel încât să se facă punte cu Paștele. Astfel, elevii și angajații la stat au parte de multe zile libere.

 

Minivacanță prelungită în luna mai, de Paște

 

Luna mai începe cu o minivacanță. Elevii și angajații la stat au parte de multe zile libere deoarece 1 Mai și Sărbătorile pascale din acest an sunt foarte apropiate, astfel încât se poate face punte. Guvernul a hotărât ca și 2 mai să fie zi liberă legală, astfel încât să se facă punte cu Paștele. Cu alte cuvinte, românii vor avea o minivacanță prelungită, de pe 1 mai până pe 6 mai, scrie adevarul.ro

 În ceea ce privește cursurile școlare, conform calendarului pentru anul 2023-2024, Paștele ortodox va coincide cu perioada vacanței de primăvară. Mai precis, vacanța elevilor urmează să înceapă pe data de 27 aprilie (sâmbătă), iar apoi se va încheia pe data de 7 mai (marți).

 

Următoarea minivacanță va fi de Rusalii

 

Următoarea minivacanță, după cea de Paște, va fi de Rusalii, când românii vor avea trei zile libere, inclusiv a doua zi de Rusalii, luni, 24 iunie.

În anul 2024, românii au 20 de zile libere nelucrătoare. 13 dintre acestea vor fi în cursul săptămânii, restul fiind în zile de sâmbătă sau duminică. O partea dintre acestea au trecut, dar mai urmează:

3 mai (Vinerea Mare), 6 mai (luni – a doua zi de Paşte), 24 iunie (luni – a doua zi de Rusalii), 15 august (joi – Sfânta Maria), 25 şi 26 decembrie (miercuri şi joi – prima şi a doua zi de Crăciun).

La acestea se adaugă 2 mai (joi), 16 august (vineri) şi 27 decembrie (vineri), zile libere pentru care Guvernul a decis să se facă „punte” şi să fie recuperate prin prelungirea programului de lucru, potrivit Agerpres.

Celelalte sărbători legale – 5 mai (prima zi de Paşte ortodox), 1 iunie (Ziua copilului), 23 iunie (prima zi de Rusalii), 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României) cad, în 2024, în zile de sâmbătă sau duminică.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro