duminică 19 mai 2024

Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noua Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Prețul a fost reduc cu 3.000 de euro, prin programul Rabla 2024.

 

Noua Dacia Spring, cea mai ieftină mașină electrică din Europa

 

Dacia a publicat prețurile pentru Dacia Spring facelift în România, iar cel de bază este de 16.900 €, TVA inclusă, sau de 11.800 €, prin programul Rabla 2024. Astfel, Dacia Spring rămâne cea mai ieftină mașină electrică din Uniunea Europeană, scrie NewsWeek.

foto NewsWeek

 

Noua Dacia Spring beneficiază de un design complet refăcut și de echipamente moderne

 

Modelul va putea fi comandat în România înainte de sfârșitul lunii aprilie, primele livrări către clienți fiind prevăzute pentru luna septembrie.

Noul Spring adoptă noua identitate vizuală a mărcii, inaugurată pe ultima generație a modelului Duster. Cu un aspect mai robust și cu mai multă personalitate, noul model devine mai atrăgător ca oricând. Designul a fost complet refăcut, atât la exterior cât și la interior, pavilionul fiind singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară.

Dacia Spring este disponibilă într-o gamă de șase nuanțe, inclusiv noul Beige Safari și Brick Red.

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu 2 difuzoare, conexiune Bluetooth, un port USB. 

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10″, care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2): frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii  de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall).

Și, pentru a ușura viața clienților săi, Dacia introduce butonul „My Safety” care permite un acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență la conducere.

Noul Spring oferă motorul de 65 CP/48 kW atât pe nivelul de echipare Expression, cât și pe versiunea Extreme. În ceea ce privește motorizarea de 45 CP, aceasta este disponibilă pe versiunea Essential.

Cu o greutate de 984 kg în echiparea superioară Extreme, Dacia Spring este singurul automobil 100% electric din Europa care are mai puțin de o tonă. Greutatea vehiculului a crescut cu doar 6 kg (+0,6%) în comparație cu generația anterioară, în condițiile introducerii noilor echipamente ADAS (pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță), precum și a îmbunătățirii finisajului și a echipamentelor standard.

Greutatea redusă, combinată cu eficiența motorului noului Spring, îi permite să ofere un consum de energie sub 14,6 kWh/100 km, menținând astfel costurile de utilizare la un nivel scăzut.

CITITI SI: Dacia a lansat noul model Spring. Cum arată – foto

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro