luni 25 septembrie 2023

Marea „famiglie” a bugetarilor. Unde lucrează copiii politicienilor de top

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Caracatița nepotismelor în sectorul bugetar nu mai este o necunoscută. Atunci când tata sau mama sunt parlamentari ori miniștri, automat, odraslele câştigă concursuri la instituţii publice ori sunt numite în funcţii de consilieri, unde nu se mai dă niciun fel de examen. Evident, nimeni nu recunoaște nimic.

Digi24 a interogat câțiva dintre aleșii care și-au infiltrat odraselele în sistemul de stat.

Unul dintre aceștia este Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL.

“Când te duci cu un măgar în târg şi îl prezinţi pe post de armăsar parcă îţi gâlgâie glasul, dar când ştii că ai un armăsar de rasă, ai cu ce te lăuda”, spune liberalul despre fiul său, Alex.

Copilul lui Leoreanu ocupă acum funcția de consilier în cadrul ministerului economiei și lucrează și la MapN, ofiţer inginer, după cum precizează tatăl lui.

Un alt caz este cel al Deliei Iordache, fiica PSD-istului Florin Iordache. Fata acestuia şi-a găsit un post chiar la Cancelaria Băncii Naţionale a României. Anterior, înainte ca tatăl său să ajungă să fie numit ministru al Justiției, aceasta lucrase în MAE.

“Şi copiii politicienilor trebuie să aibă un serviciu, să lucreze undeva”, spune Iordache.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu are și el o nepoată. Andreea a fost numită, din senin, consilier al preşedintelui Institutului Cultural Român. Despre acest subiect a scris JURNALIST.RO pe larg AICI.

Ruxandra Ţuţuianu este fiica senatorului Adrian Ţuţuianu. De câţiva ani este angajată la Primăria Capitalei pe postul de consilier juridic.

Lista este completată de Andreea Arcan Apostol, fiica senatorului PSD Emilia Arcan. În 2017, fata  parlamentarului a fost numită direct vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.  A rezistat în funcţie atâta timp cât a rezistat şi partidul la guvernare.

Acestea sunt doar câteva exemple din sutele de angajări ‘pe pile’ din Parlamentul României.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro