Marian Alecu: „turiștii români au dreptate să-și ia câmpii”

Oamenii din Horeca par să stea pe un butoi cu pulbere. Promisiunile și tărăgănarea autorităților statului cu privire la ajutoarele destinate industriei ospitalității par să-i fi scos din minți. Reprezentanții acestei industrii, care se întalnesc periodic cu oamenii din minister încep să fie din ce în ce mai sceptci cu privire la implicarea statului în aceste probleme.

Marian Alecu, antreprenor puternic în domeniu, proprietar al unui lanț de restaurante și hoteluri, a făcut în emisiunea Săptămâna Financiară de pe B1TV un exervițiu extraordinar de sinceritate.Acesta a descris în câteva fraze situația jalnică a turismului românesc, punând serios întrebarea, ce i-ar determina pe români astăzi să mai meargă în vacanță în Romania?!

„”Să mergem la mare, unde iarba e netăiată de anul trecut?! Unde o parcare costă mai mult decât un loc de cazare? Unde contribuția statului este aproape de zero? Să mergem la munte, unde vom sta 4 ore pe drum, la Nistorești?!, și-a început discursul Marian Alecu. În aceste condiții și cu un stat ce preferă să nu miște un deget pentru a ajuta turismul românesc, migrarea românilor către destinații externe de vacanță este cât se poate de firească. Conștient de acest lucru, antreprenorul este de părere că șansele de salvare a industriei Horeca sunt extrem de mici și stau exclusiv în mâinile investitorilor, ce vor trebui să ducă tot greul promovării. Aveți mai jos întreaga intervenție a celui ce a făcut acest exercițiu de sinceritate în direct:

 

Comentează pe FACEBOOK