Mărturia italianului care a adus COVID în România

Mărturia italianului care a adus COVID în România

Cesare Emendatori este omul despre care s-a spus că a adus noul coronavirus în România. Este italianul care în luna februarie a venit să viziteze rudele soției, o româncă din Târgu Jiu. Acesta a declarat pentru Digi24COVID-19 i-a transformat viața într-un infern. Nu boala în sine, ci vinovăția adusă de oamenii din preajmă. Cei din România îi spuneau ca a adus aici virusul din Italia, iar cei din Italia că l-a adus din România.

Eu de multă vreme ma simțeam așa, obosit. După mine, acest virus îl aveam de 20 de zile. Asta cred acum, azi. Dacă știam că îl am, nu aș fi plecat în România. Nici măcar în Italia, stăteam acolo. Erau primele simptome. Aici au vorbit despre mine și au zis că am venit din România și am adus virusul aici.

În România chiar au zis că eu am ajuns la Craiova, că am stat o zi jumate acolo cu o amantă. Pe urmă că am mai stat o zi jumate la Târgu Jiu, cu o altă amantă. Și eu eram cu fiul meu și un prieten. Am fost acasă la mine, am și un apartament în Târgu Jiu. M-am dus să plătesc taxele. Nu știam că o să-mi apară febră acolo în România. Doctorul când mi-a dat medicamentele mi-a spus că nu e nimic. Este o răceală, să iau pastile și trece a doua zi. Nimeni nu era conștient de această boală. Când m-am întors am fost la control. Doctorul m-a trimis să fac această radiografie pentru plămâni”, spune acesta.

În urma testelor făcute în Italia, Emendatori a aflat că este infectat cu noul coronavirus. A fost imediat internat, dar fără simptome grave.

Eu nu am fost intubat, am respirat singur. Eu cred că atunci când am ajuns la spital, virusul trecea deja”,a spus acesta.

Noi credem că virusul l-am luat când a fost târgul la Rimini. Am avut mulți clienți chinezi, de la Milano, din Portugalia. Am avut karaoke, am cântat, credem că l-am luat de pe microfoane. Presupunem. Nu se știe”, adaugă italianul.

Familia lui Cesare Emendatori nu a fost infectată. Între timp și-au închis restaurantul din Rimini din cauza potopului de acuzații.

În România eram un delincvent și un purtător de virus. În Italia devenisem un infectat care a adus virusul din România. Nici nu știai ce să faci…”, afirmă acesta.

Amintim că bărbatul de 71 de ani a fost în România în perioada 18-22 februarie, unde a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Comentează pe FACEBOOK