luni 25 septembrie 2023

Mega-contractul “Măști pentru săraci” e direct de DNA!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul României, prin ministerul Sănătății, a consfințit cea mai mare escrocherie făcută în pandemie! Contractul pentru achiziția celor 115 milioane de măști destinate persoanelor cu venituri mici a fost finalizat ieri. Este vorba de un caz școală pentru DNA, în care favorizarea câștigătorului licitației, omul de afaceri Michael Topolinski, este făcută pe față. După ce firma acestuia, Naguma Medical Supply SRL a câștigat licitația, punând un termen irealist de livrare (7 zile pentru toate cele 115 milioane de bucați), ministerul Sănătății a încheiat abia ieri contractul subsecvent cu aceștia. Surpriza a fost una de proporții: valabilitatea contractului este de 45 de zile!!

Fostul premier, Victor Ponta, a postat ieri pe pagina sa de Facebook o copie a acestui contract. El se leagă de prețul imens al acestuia, peste 78 de milioane de lei. Ceea ce este adevarat, însă liderul Pro România a scăpat din vedere exact paragraful flagrant! Un aliniat mai jos, la “Durata contractului” se precizează că “Prezentul contract subsecvent este de 45 de zile de la semnarea acestuia de ambele părți”. Dicolo de exprimarea incorectă din punct de vedere gramatical (în sintagmă lipsește un “către”), această frază are un caracter penal. Așa cum presa a relata de la bun început, Naguma a câștigat licitația datorită timpului de livrare asumat, plasat anume în caietul de sarcini pentru a fi un criteriu important de punctaj. De la cele 7 zile asumate, firma lui Topolinski primește acum prin contractul subsecvent un termen de livrare de 45 de zile!

În funcție de rapiditatea cu care va deschide DNA-ul un dosar pentru această faptă, ce se încadrează cel puțin la abuz în serviciu, vom înțelege exact cât de influenți sunt cei din spatele omului de afaceri canadian. Zvonurile de până acum vorbesc de legături extrem de înalte în guvernul României. Oare cât de înalte?!

Singura persoană deschisă în povestea măștilor achiziționate de la Topolinski este ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. De altfel, acesta nuci nu a semnat contractul cadru, deși licitația a avut loc în parohia sa. Pe contract apare semnătura unui secretar de stat. Legat de termenul de 45 de zile prevazut în contract, ce apare în documentul publicat de Ponta, ministrul ne-a precizat că livrarea va trebui făcută totuși în 7 zile. Și ca în acel document ar apărea acest aspect. Doar că cele 7 zile vor curge din momentul în care Topolinski va depune în bancă garanția financiară. Deci alt timp câștigat de acesta! La acest interval se adaugă de a cele 8 zile care au trecut de la semnarea contractului cadru. Ceea ce ne duce cu gândul la faptul că aceste amânări sunt organizate special, pentru ca Naguma să aducă în țară cât mai multă marfă. Paradoxal, statul român are deja peste 100 de milioane de măști în depozitele sale, la ministerul Economiei. Dar acelea nu sunt „bune”..

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro