duminică 14 august 2022
spot_img

Mercedes pierde titlul global ca producător de mașini de lux

Must read

spot_img

Grupul Daimler AG a anunţat că divizia sa Mercedes-Benz a vândut anul trecut 2,05 milioane de vehicule. Conform acestor ultime date, acesta pierde titlul global pe segmentul de maşini de lux pentru prima dată în ultimii cinci ani.

Tot anul trecut brandul Smart a livrat 38.514 vehicule, în timp ce Mercedes-Benz Vans a vândut 334.210 unităţi, un avans de 2,5% faţă de 2020. Vânzările de automobile electrice au crescut cu peste 90%, a mai precizat grupul german.

Conform companiei, deficitul de semiconductori a afectat vânzările la finalul anului trecut.

Recent, Daimler anunţa că între 2022 şi 2030 va investi peste 40 de miliarde de euro pentru a dezvolta automobile electrice pe baterii și va fi pregătit ca până în 2030 să fie un producător care va fabrica doar vehicule electrice.

Pentru 2021, brandul BMW a raportat vânzări record de 2,2 milioane de vehicule, după ce în 2016 pierduse titlul de cel mai mare producător mondial de automobile de lux, notează Agerpres.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, are două unităţi de producţie, la Cugir şi la Sebeş.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro