sâmbătă 2 martie 2024

Ministrul Agriculturii uimit de fermieri: Cererile lor sunt deja în legislație

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Delegația transportatorilor și fermierilor a absentat de la întâlnirea stabilită inițial pentru sâmbătă, la ora 13:00, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, conform comunicatului oficial emis de reprezentanții ministerului, aceștia reconfirmând invitația pentru ora 18:00.

„Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii îşi arată toată disponibilitatea de a rezolva problemele ridicate de fermieri şi transportatori. În acest sens, astăzi, la ora 13:00, au fost aşteptaţi, la sediul MTI, reprezentanţii lor de către o echipă formată din: ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu; directorul general al CNAIR, Cristian Pistol; directorul general al ARR (Autoritatea Rutieră Română n.r), Dorin Ştefan; directorul general ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier n.r), Tudor Nişulescu; directorul Direcţie de Transport Rutier (din cadrul MTI), Adriana Kalapis; consilierul de stat din cadrul Cancelariei prim-ministrului, Minel Ivaşcu. Din motive care nu ne sunt cunoscute, delegaţia acestora nu s-a prezentat la întâlnire. Reiterăm public invitaţia pentru astăzi, ora 18:00”, au precizat reprezentanţii MTI.

În cadrul discuțiilor cu Ministerul Agriculturii, fermierii au obținut răspunsuri la diverse întrebări și solicitări. Interesați de soluțiile de creditare, au aflat că pot accesa credite de la CEC doar cu o simplă adeverință de la APIA și că, în cazul dificultăților financiare, pot solicita suspendarea obligațiilor fiscale.

O altă preocupare vizată a fost oprirea importului de cereale din Ucraina în România, iar reprezentanții ministerului au asigurat fermierii că această problemă a fost rezolvată odată cu implementarea măsurii de licențiere. De asemenea, fermierii au cerut oprirea controalelor riguroase efectuate de APIA, iar această solicitare a fost luată în considerare.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro