marți 28 noiembrie 2023

Ministrul Digitalizării: Trebuie să recuperăm în câţiva ani ce au făcut alţii în 20 de ani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Bogdan Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a exprimat în cadrul unei conferințe de presă de vineri dorința sa de a reduce semnificativ discrepanța dintre România și primele patru țări din UE în ceea ce privește clasamentul digitalizării în următorii ani.

„Noi avem o provocare uriaşă astăzi. Va trebui să facem în 5, 6, 7 ani ceea ce alte state au făcut în 20 de ani. Partea bună este că avem deja bani pentru această tranziţie digitală, care automat va imprima o schimbare şi în zona mediului privat din punct de vedere practic pentru noile tehnologii. Astăzi avem sute de insule de date de informaţii ale instituţiilor. În urma proiectului de cloud, care va fi demarat la finalul anului 2023, vom ajunge în situaţia în care statul român să fie modern. În această tranziţie, luăm partener şi companiile, pentru care avem deja alocate 500 de milioane de euro pentru digitalizarea lor, şi vor merge împreună. Nu poţi să rupi statul de privat, la fel cum nu poţi avea digitalizarea companiilor fără digitalizarea statului român”, a transmis jurnaliştilor ministrul Digitalizării.

Potrivit scorului obținut în Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI) pentru anul 2022, România s-a situat în ultimul loc în ceea ce privește performanța generală în sfera digitală, în timp ce țări precum Finlanda, Danemarca, Regatul Țărilor de Jos și Suedia au ocupat poziții de vârf în Uniunea Europeană în acest domeniu.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, se află în Iași, împreună cu ministrul Economiei, Radu Oprea, pentru a participa la Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2023 – IT & Cyber Security. Evenimentul, care are loc pentru prima dată, este organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin intermediul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Iași, și are loc în Palas Mall.

Sursă foto: Facebook

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro