Mirajul amar al măsurilor economice

Este evident faptul că Guvernul Orban a rămas repetent la economie, și nu numai, atât pe plan intern cât și pe plan extern. Lipsa măsurilor viabile de redresare a economiei a CONDAMNAT LA MOARTE sectorul antreprenorial și implicit pe cel social.

Viitorul României este amenințat de slaba guvernare, iar șansele acestei țări de a deveni un partener internațional competitiv depind doar de eficiența cu care va fi gestionată criza economică în care ne aflăm. Cu un domeniu al sănătății afectat și un sistem economic în care IMM-urile au fost condamnate la faliment chiar de către acest guvern, care se presupunea a fi unul liberal, măsurile aproape inexistente conduc cu siguranță către un genocid economic.

Este evident că există o lipsă clară de viziune și că soluțiile sunt inexistente pentru liberalii aflați la cârma țării. Dacă ați fi înțeles în primul rând cum funcționează UE în situații de criză, ați fi știut că în cazul unui șoc economic fără precedent se permite statelor membre să ia măsuri concrete și eficiente pentru a sprijini companiile și cetățenii care lucrează pentru acestea. Ați gestionat întreaga situație socio-economică fără discernământ, nu ați făcut altceva decât să amânați necazul care urma să se abată asupra situației generale din țara noastră!

Am spus-o și o repet de câte ori este nevoie. Mediul de afaceri are nevoie, în perioadele critice, de o legislație simplificată, de reglementări clare și de o comunicare care să ajute, nu să creeze confuzie. Demonstrați că faceți o politică defectuoasă, mai ales când în planul comunicării ați trimis o armată de oameni în fața ecranelor: Președintele, membrii de partid, miniștrii. Toată lumea vorbea și nimeni nu transmitea nimic concret sau ușor de înțeles pentru cei aflați într-o primejdie reală.

Ați produs mai multă panică decât să oferiți soluții, dar nu v-ați oprit aici! De frica asumării unor măsuri care să nu ne distrugă țara ați închis oamenii în case deși aceștia aveau nevoie să fie consultați pentru că sufereau de afecțiuni cronice. În caz că nu știați, în România firmele care supraviețuiesc de la o lună la alta nu sunt firme falimentare, sunt firme care oferă locuri de muncă, exact asta ați distrus voi și o să ne coste 10.000 de euro pentru fiecare loc de muncă pe care voi l-ați scos din folosință.

Vreți să mai fiți votați? Păi cum să mai creadă cineva că voi vreți binele general al românilor când ați ajutat prin IMM-Invest sub 2% din IMM-urile românești, iar peste 98% au ramas cu ochii în soare?! Pentru ei creditele vor veni când vor împlini primii 2 ani de faliment? Oameni buni, acest program care a întârziat cam 10 zile de la data anunțată este doar un MIRAJ AMAR prin care a fost ”țepuită” comunitatea de business din România!

Aveți acum buzunarele pline din achiziții publice pentru care poate nu o să răspundeți niciodată, dar tot încercați să vindeți visuri și speranțe, măriri de alocații și pensii. AȘA NU SE MAI POATE! Este timpul să ne trezim și să ne luăm țara și demnitatea înapoi!

Ilan Laufer – politician, fost ministru pentru Mediul de afaceri

Comentează pe FACEBOOK