Nepotism la rang de artă. Caracatiţa ministrului „Grindă“

Nepotism la rang de artă. Caracatiţa ministrului „Grindă“

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, supranumit și ministrul ‘grindă’, și-a promovat nemurile și apropiații în funcții cheie. Potrivit Adevărul, Ștefan e campion la ceea ce se numește nepotism.

Reamintim pentru început de ce i se spune ministrul GRINDĂ. Totul a pornit de la neplata impozitului pe casa de peste 500 de mp pe care o deține la Focșani. În prima zi la minister, acesta a declarat că locuința a ieșit așa mare dintr-o greșeală. 

„Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa”, a explicat Ion Ştefan.

Revenind, sursa citată scrie că primul care a ajuns la Bucureşti imediat după instalarea Guvernului Orban a fost finul său de cununie, Jan Florin Vasilache. Acesta este un tânăr medic veterinar, uns consilier personal al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Anterior, Vasilache ocupase funcția de consilier debutant la Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea.

Numirea numărul doi – vărului primar, Dorina Ştefan. Acesta s-a ales cu funcția de director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Anterior, ea fusese consilier în instituție.

A treia numire și poate cea mai controversată – nepotul Sergiu Marian Bordea. El este acum director al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi. Acesta are în subordine și Fiscul şi vămile din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Brăila, Constanţa. Până în luna aprilie, Bordea a fost un simplu inspector vamal.

De asemenea, soția acestuia lucrează la una dintre firmele ministrului.

Pe lista promovaților se regăsește și Sorin Mihăilescu, un apropiat al lui Ion Ștefan. La începutul lunii mai, a fost numit director la Regionala CFR Galaţi.

Iar seria impunerii apropiaților săiîn funcţii importante nu se oprește aici.

Lui Ion Ştefan i se datorează numirea în funcţia de prefect al judeţului Vrancea a lui Gheorghiţă Berbece.

Pompiliu Norocel Stroe a fost şi el promovat cu ajutorul lui Ion Ştefan în funcţia de secretar de stat la MAI.

Adevărul amintește și de promovarea controversată a lui Cătălin Bunghez. De la medic stomatolog, direct în funcția de director al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.

Lista este lungă și poate fi consultată integral AICI.

Paradoxal, Ion Ștfan anunța la începutul mandatului depolitizarea ministerului Dezvoltării.

Aş vrea să am un mesaj pentru angajaţii ministerului. Vor găsi un sprijin în mine atât timp cât prioritatea lor numărul unu va fi munca în folosul cetăţeanului plătitor de taxe. Cei care au fost înşurubaţi în structurile Ministerului, prin sistemul PCR – pile, cunoştinţe şi relaţii, sunt invitaţi să îşi găsească locuri de muncă în altă parte. Obiectivul meu este competenţa şi eficienţa”, spunea Ion Ştefan.

 

 

Comentează pe FACEBOOK