vineri 21 iunie 2024

‘Să se întoarcă muncitorii români’ – Criză în Italia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fermierii italieni cer permiterea venirii muncitorilor români în peninsulă. Confederaţia agricultorilor Coldiretti a cerut Guvernului de la Roma să discute de urgență cu România. Fermierii spun că vor rămâne cu legumele neculese, iar pagubele economice vor fi uriașe.

Într-un comunicat postat pe site-ul confederaţiei se arată că România dădea anual cel puţin o treime dintre muncitorii sezonieri în agricultură. În cifre – aproximativ 100.000 de muncitori.

Trebuie deschis imediat un canal de colaborare cu România de unde provine circa o treime din muncitorii sezonieri angajaţi în agricultură care, cu timpul, au construit rapoarte de încredere cu societăţile agricole”, a declarat Ettore Prandini, preşedintele Coldiretti.

La nivel naţional, este necesară implementarea imediată a unei simplificări a voucherului agricol care să le poată permite celor în şomaj tehnic, studenţilor şi pensionarilor italieni să desfăşoare munci în agricultură, într-o perioadă în care şcolile, universităţile, activităţile economice şi firmele sunt închise şi mulţi lucrători aflaţi în această situaţie ar putea profita de consolidarea venitului propriu prin activităţi de recoltă în agricultură”, a mai spus Prandini.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro