miercuri 28 februarie 2024

„Nu s-a învățat absolut nimic din tragedia de la Colectiv”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Sindicatul Europol a distribuit o fotografie care prezintă un pompier afectat de răni cauzate de exploziile petrecute la o stație GPL din Crevedia. În același context, sindicatul afirmă că autoritățile nu par să fi dobândit învățăminte din tragicul eveniment de la Colectiv, menționând că disponibilitatea de paturi pentru pacienții cu arsuri majore este deficitară.

„Suntem alături de colegii noştri pompieri care își riscă viaţa şi se luptă cu flăcările în dezastrul ce a avut loc în această seară la Crevedia. El este unul dintre cei 26 de pompieri răniţi în exploziile ce au avut loc în timp ce se afla în misiune”, este mesajul de pe pagina sindicatului Europol.

Reprezentanții sindicatului dezvăluie că doi dintre pompierii care au suferit răni grave sunt în prezent conectați la tuburi endotraheale și vor fi transferați de urgență în Belgia, în speranța de a avea o șansă de supraviețuire.

„Nu s-a învăţat nimic, absolut nimic din tragedia de la Colectiv, numărul paturilor pentru cei cu arsuri grave fiind de 24, insuficient pentru o asemenea deflagraţie. Mulţi spun că pompierii au salarii şi pensii speciale. Ajunge să ai o singură intervenţie în 30 de ani de activitate, care să îţi marcheze pentru totdeauna destinul, aşa cum au avut şi colegii în această seară. Cine îi salvează pe salvatori?!”, conchide sindicatul Europol.

În mai puțin de o oră de la publicarea sa pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, fotografia a strâns mai mult de 1.000 de aprecieri și a fost distribuită de sute de utilizatori.

Sursă foto: Facebook

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro