duminică 14 iulie 2024

Anchetă completă inițiată la stația GPL de la Crevedia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Chestorul Bogdan Despescu a cerut o analiză cu privire la operațiunile desfășurate la stația GPL, în scopul de a verifica conformitatea operatorului economic cu cerințele legale. Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Bogdan Despescu, a dezvăluit că investigația se desfășoară în parteneriat cu multiple instituții, conform informațiilor furnizate de Mediafax.

Delegatul din partea Ministerului Afacerilor Interne a menționat că rezultatele investigației vor dezvălui dacă entitatea economică responsabilă de stația GPL din Crevedia a respectat regulamentele legale referitoare la obținerea autorizațiilor și desfășurarea activității.

„Am cerut o evaluare pentru a vedea cum s-a desfășurat activitatea la acest obiectiv economic”, a declarat chestorul Bogdan Despescu Celula de criză deschisă după explozia de la Crevedia este activă. „Celula de criză este operativă… până când vom clarifica situația”, a adăugat Despescu.

Duminică, s-a dat publicității faptul că dosarul legat de evenimentul din Crevedia a fost preluat de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Se desfășoară investigații in rem cu privire la presupusa comitere a infracțiunii de distrugere din culpă, fapt care a avut consecința unui dezastru. Pentru acest scop, au fost implicați în anchetă ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică al IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori ai Inspecției Muncii și ofițeri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, au detaliat reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Ministerul Afacerilor Interne a comunicat că în urma incidentului de sâmbătă, produs la stația GPL din Crevedia, s-au înregistrat un total de 58 de persoane afectate. Tragicul incident a cauzat pierderea vieții unei persoane, iar majoritatea victimelor rănite sunt angajați ai ministerului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro