luni 25 septembrie 2023

Ghid de obținere a garanției FNGCIMM la contractarea unui credit

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Programele Start UP-Nation și Femeia Antreprenor, derulate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), au deschis noi oportunități pentru întreprinzători prin intermediul garanțiilor acordate de FNGCIMM din surse proprii.

În cadrul programelor menționate, FNGCIMM acordă garanții individuale care pot ajunge la 80% din valoarea creditului aprobat de Finanțator, cu o valoare maximă de 160.000 LEI. Garanţiile aferente finanţărilor acordate beneficiarilor Programelor Start-up Nation și Femeia Antreprenor sunt acordate pe toată durata finanţării, în limita unui plafon de garantare și în termenii Convenţiilor încheiate cu băncile partenere, după aprobarea finanţării de către banca cu care antreprenorii au ales să lucreze, pe baza aceleiași documentații de credit.Procedura de obținere a acestor garanții este realizată printr-un proces atent organizat, oferind sprijin concret și clar pentru cei care doresc să se califice în program.

Pentru a fi eligibil în programul Start UP-Nation, societatea trebuie să fie înființată după 1 ianuarie 2020, să se încadreze în categoria IMM conform Legii nr. 346/2004 și, în principal, să nu se afle în dificultate financiară să fie în insolvență sau în faliment.

Pentru a accesa programul Femeia Antreprenor este necesar ca cel putin unul dintre asociati sa fie de sex feminin și să dețină cel puțin 50% din părțile sociale/acțiuni. Celelalte criterii de eligibilitate pentru IMM-uri conform Legii nr. 346/2004 sunt aplicabile și în acest caz.

După selectarea IMM-ului de către Ministerul Investițiilor și a Proiectelor Europene si declararea eligibil in program, identificarea unei instituții financiare partenere este pasul următor. Odată ales Finanțatorul, întreprinzătorul poate demara procesul de finanțare și poate obține acordul de finanțare pentru proiectul său.
Dacă beneficiarul programului optează pentru un credit garantat, după aprobarea finanțării banca transmite prin intermediul unei aplicații, o solicitare de garantare la FNGCIMM.
Evaluarea și Aprobarea: FNGCIMM analizează cererea și documentația atașată pentru a verifica eligibilitatea și fezabilitatea proiectului. În cazul aprobării, se semnează Contractul de garantare între beneficiar, FNGCIMM și finanțator.
Garanția FNGCIMM acoperă în procent de maxim 80% riscurile de credit, facilitând astfel accesul lafinanțare în condiții favorabile.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro