Orban anunță noi reguli valabile după 15 mai

Orban anunță noi reguli valabile după 15 mai

Ludovic Orban discută, miercuri, cu Klaus Iohannis măsurile ce vor fi implementate după 16 mai. El a reiterat faptul că în interiorul localității va fi libertate deplină de mișcare. În afara ei însă, deplasarea se face doar cu motive întemeiate.

Continuăm analiza. În principal, vom discuta despre setul de măsuri aferente fiecărei ridicări de restricţii. Asociat fiecărei măsuri, prin INSP, se vor stabili nişte reguli care trebuie respectate pentru a reduce la maxim riscul epidemiologic”, a explicat premierul.

În interiorul localității va exista libertate deplină de circulație. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localității. Deocamdată am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care în momentul în care le vom hotărî, le vom prezenta public”, a adăugat Ludovic Orban.

Restaurantele în spaţii închise sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. Nu vor fi deschise din 15 mai, spune Orban. Se vor deschide magazinele din mall-uri care au intrări exterioare, precizează acesta. Hotelurile şi parcurile, de asemenea, cu respectarea unor măsuri de siguranţă.

Comentează pe FACEBOOK