duminică 14 iulie 2024

Orban nu este de acord cu deschiderea restaurantelor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că restaurantele în spații închise prezintă un risc epidemiologic major. Prin urmare, acestea ar putea rămâne închise și după data de 15 iunie. 

„Acesta este adevărul, pe evaluarea de risc epidemiologic: deschiderea restaurantelor în spaţii închise prematură poate să ducă la o creştere a numărului de infecţii”, a afirmat Orban.

Premierul consideră că teschiderea teraselor este momentan suficientă.

Amintim că patronatele din turism au spus că vor acţiona în instanţă Guvernul pentru subminarea economiei naţionale.

„Ce patronate din turism au dat această declaraţie? Patronatele din turism sunt foarte multe. Există mai multe asociaţii patronale în turism cu care eu am avut un dialog constant…(…) Că se mai naşte câte un năzdrăvan care spune… V-o spun foarte clar, pe evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele în spaţii închise prezintă un risc epidemiologic major, din cauza, pe de o parte, a numărului mare de persoane care stau în restaurant, a timpului mare petrecut, că şi acesta este un element după care judeci riscul epidemiologic, a faptului că nu se poate purta mască, pentru că dacă mănânci, dacă serveşti masa, normal, nu poţi să porţi mască şi datorită razei de răspândire a virusului, deci particulele care sunt scoase afară au o rază de răspândire până la şase metri, adică pot să infecteze persoane care se află la masă pe o rază de şase metri. Acesta este adevărul, pe evaluarea de risc epidemiologic: deschiderea restaurantelor în spaţii închise prematură poate să ducă la o creştere a numărului de infecţii”, a replicat Orban.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro