luni 17 iunie 2024

Halucinant! Judecătorul Tudoran motiva sentințe de la balamuc

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Oameni buni, chiar ați citit bine! O serie de documente apărute în spațiul public zilele acestea arată negru pe alb sfidarea pe care magistrații mioritici o au față de actul de justiție. Credeați că le-ați văzut pe toate, ei bine nu! Am aflat până acum de judecători corupți, de magistrați frustrați, de purtători de robe înrolați în organizații oculte sau chiar structuri de crimă organizată. Dar dezvăluirile referitoare la fostul judecator de la Curtea de Apel București întrec orice imaginație. Un document oficial emis de Curtea de Apel confirmă ceea ce presa doar suspecta: Tudoran a redactat motivarea unei sentințe judecătorești ulterior pensionării, din salonul sanatoriului de nevroze Predeal. Culmea, acest lucru îl știau și foștii săi colegi și colaboratori, însă acest fapt nu a deranjat pe nimeni! Ba chiar l-au susținut pe acesta, pentru “a se drege busuiocul” într-un dosar dubios.

În cele ce urmează, vă voi cita dintr-un document oficial . Este vorba de hotărârea 318/30.10.2019 a colegiului de conducere al Curții de Apel București:

“Doamna grefier-șef secție Fana Corina a mai depus o notă telefonică din 29.10.2019, ora 12.33, prin care a făcut dovada faptului că a fost contactată de către domnul judecător Tudoran în ziua respectivă, convorbire în cadrul căreia i-a adus la cunoștință că se află internat în spital, având probleme de natură psihică, că nu se simte bine, iar medicii i-au interzis să facă efort intelectual. Cu ocazia acelei convorbiri i-a mai comunicat faptul că va încerca să motiveze hotărârea restantă, dar nu poate preciza la ce dată, însă speră să nu se împlinească 1 an de la data pronunțării și că va comunica o dată a redactării în scris, atunci când fiul său îi va face o vizită la spital”.

Prea multe nu ar mai fi de spus. Poate pricepe orice profan, mai ales cei care s-au lovit vreodată de un proces. Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran se pensionase cu luni bune înainte, după ce fusese informat că pe numele său s-au deschis mai multe dosare penale la Secția Specială de Investigare a Magistraților. Știind probabil cât de grave sunt lucrurile din dosar, omul a început goana după întocmirea unui dosar de bolnav mintal, în speranța că va scăpa de pușcărie. Este posibil ca între timp mintea chiar să îi fi plecat razna. Cert este că, plecând pe fugă, magistratul a uitat să redacteze motivarea într-un dosar cu miză mare. Procurorul de caz în acel dosar rămăsese cumva în off-side fără acea motivare. Ironia sorții, același procuror, pe numele său Nicolae Marin, a ajuns între timp exact șeful celei care îl anchetează astăzi pe Tudoran. Ca să se achite de obligațiile în dosarul nemotivat, Ion Tudoran a redactat motivarea cu pricina…din spitalul de nebuni! Ba a și trimis documentul pe un memory-stick, prin intermediul unei terțe persoane. Este ceva unic în practica judiciară, fie chiar și ținând cont de faptul că judecătorul era deja la pensie, darmite dacă ținem cont că era internat într-un sanatoriu de nevroze!

 

CV-ul judecătorului face invidios orice interlop

 

În cele ce urmează aveți un film al lucrurilor întâmplate din momentul în care magistratului de la Curtea de Apel i s-a deschis un dosar penal. Vorbim de alte aspecte halucinante. Aveți dovada clară a faptului că asemenea personaje nu pot fi trase la răspundere. Complicii săi din sistem, adesea fix cei care au ajuns să îl ancheteze, s-au făcut paravan în jurul său. În vreme ce președintele României, ministrul Justiției și procurorul general ne vorbesc de realizările justiției mioritice, aveți aici dovada clară a ticăloșiei unui sistem care este mai presus de orice. Și care sistem nu ține cont de legi sau de proceduri. Este acel sistem paralel, care funcționează după propriile legi și în care Omerta primează. Vedeți aici cam cât de bine “funcționează” legea răspunderii magistraților:

Ceea ce este cel mai rău în povestea asta este faptul că zeci sau sute de oameni au fost judecați în trecut de acest Corneliu Bogdan Ion Tudoran. Vorbim de români care așteptau să li se împartă dreptatea după principii de drept și într-un proces corect. Astăzi, toți acei oameni află că au fost judecați de un magistrat fie corupt, fie bolnav psihic, sau poate ambele la un loc. Toate aceste aspecte au făcut obiectul unei ample solicitări publice, trimise de Jurnalist.ro atât Curții de Apel București, cât și Secției Speciale și Consiliului Superior al Magistraturii. Adică acele structuri care au rolul de a corecta și sancționa asemenea derapaje. Societății civile i se explică mereu că magistrații răspund chiar și pe formula actuală a legii. Cazul Tudoran demonstrează fix pe dos. Așteptăm să vedem și explicațiile oficiale ale celor menționați

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro