sâmbătă 22 iunie 2024

Pacienți oncologici trimiși să se testeze de Covid în privat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Situația sistemului sanitar din România arată dezastruos. La Reșița, pacienții oncologici sunt trimiși să se testeze în privat, ca să nu li se amâne tratamentul. Și asta din cauza faptului că aparatul RT-PCR din spital e stricat de o săptămână. Este vorba despre același în care, în urmă cu o lună, bătrâni cu COVID-19 erau lăsați dezbrăcați pe holurile spitalului.

Vă rugăm mai reveniți” li s-a spus pacienților oncologici.

Ar putea reveni prea târziu, așa că mulți dintre ei scot bani buni din buzunare pentru a se testa la privat, pentru a-și putea continua tratamentul cu chimioterapie.

Potrivit protocolului, pentru a beneficia de tratamentul programat, pacienții oncologici au nevoie de rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de internare.

Ni s-a zis să facem testul la un laborator privat din Reșița sau să amânăm tratamentul”, spune un pacient.

Aparatul care determină testul PCR Covid-19 este defect, echipele de service lucrează în continuare pentru ca acesta să fie repus în funcţiune cât mai curând. În toată această perioadă, probele recoltate pentru PCR Covid-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa au fost trimise la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeş“ din Timişoara”, a declarat pentru Libertatea Roxana Bălan, purtătoarea de cuvânt a Spitalul Județean de Urgență Reșița. 

Amintim în acest context că cel mai mare și mai modern spital de boli infecțioase din România, Matei Blaș, unde sunt tratați pacienți Covid, a luat foc vineri dimineață. Patru oameni și-au pierdut viața, iar alți peste 100 sunt redistribuiți către alte spitale. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro