joi 7 decembrie 2023

Pas imens înspre vaccinul uman anti-Covid19

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Medicii români au inventat un vaccin împotriva coronavirusului. Vestea incredibilă vine de la Timișoara, acolo unde profesorul de imunologie Virgil Păunescu , directorul centrului OncoGen a făcut anunțul. Testele vor începe de mâine, iar sinteza vaccinului a fost terminată astăzi. “O zi importantă pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze! Acest vaccin este momentan doar pentru testarea în laborator”, a postat profesorul Păunescu pe Facebook. Această știre este o continuare a celei venite pe 4 februarie, atunci când aceiași cercetători au publicat studiul final legat de acest vaccin, iar datele au fost rapid copiate de chinezi.

În februarie, șeful catedrei de Imunologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara a afirmat că autoritățile chineze au copiat rețeta vaccinului cu pricina. Declarația profesorului Păunescu la vremea respectivă a fost următoarea: “Noi suntem un institut de cercerate pe oncologie și lucrăm de 7-8 ani la ceea ce se numește imunoterapie în cancer. A apărut o tehnologie un pic diferită de vaccinare, de manipulare a sistemului imun, de a recunoaște acele modificări foarte subtile pe care le suferă celula tumorală, ce este diferită de tehnologia care se folosește în obținerea de vaccinuri împotriva mocrobilor, bacteriilor sau a virusilor și am hotărât cu colectivul nostru să abordăm problema coronavirusului. După ce am publicat pe site această tehnologie, am fost contactați de Ambasada Chinei”, declara profesorul la Realitatea, pe 4 februarie.

Concluzia profesorului Virgil Păunescu este una extrem de optimistă. “Sperăm să putem intra în producție cu vaccinul în câteva luni”, susține acesta. În mod normal, cercetarea pe celule umane durează aproximativ o lună de zile. După această etapă urmează aprobarea de la ANM pentru a se trece la teste pe subiecții umani. Dacă ambele etape vor da rezultate, România ar putea fi prima țară din lume ce vine cu soluția finală împotriva acestei boli. Mai depinde însă și de finanțarea pe care statul român o va acorda acestui proiect. Vă vom ține la curent cu evoluțiile ulterioare..

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro