Sistemul sanitar din SUA începe să cedeze

Sistemul sanitar din SUA începe să cedeze

Postul de televiziune american CNN a prezentat astăzi o serie de mărturii cutremurătoare legate de situația bolnavilor de coronavirus. Sub protecția anonimatului, stația media îl citează pe un medic dintr-un spital new yorkez. Acesta descrie unitatea medicală unde lucrează ca fiind complet echipată pentru lupta cu virusul. „Acum două săptămâni aveam de toate. Astăzi suntem suprapopulați. Nu avem aparate, nu mai avem paturi. Și suntem un spital important din New York. Pare că lucrăm într-o țară din lumea a 3-a”, declară medicul.

Partea cea mai îngrijorătoare din declarația medicului se referă la vârsta pacienților. La început erau aduși oameni peste 70 de ani, iar în prezent predomină cei sub 50. Însă vârsta celor bolnavi continuă să scadă.

Americanii cresc locurile din mers

Specialiștii pe sănătate publică din Statele Unite se arată și ei îngrijorați. Medicul chirurg Jerome Adams, autoritate în domeniu vorbește de perspectiva sumbră ca SUA să ajungă Italia. „E posibil ca și noi, medicii americani, să procedam precum omologii italieni. Acolo colegii decid ce pacienți primesc un ventilator și care sunt cei lăsați pe lista de așteptare”, a punctat chirurgul.
Statul New York a fost cel mai afectat de îmbolnăviri. Aproximativ 6 la sută din numărul total de cazuri din lume se află aici. Adică jumătate din cazurile din SUA. Din acest motiv, autoritățile au solicitat tuturor spitalelor să își mărească rapid locurile. Inclusiv prin improvizații. New York a achiziționat în sistem de urgență circa 7.000 de ventilatoare, peste cele 4.000 deja existente. Oficialii susțin că nevoia reală ar fi undeva la peste 30.000 de asemenea aparate.

Comentează pe FACEBOOK