Patzaichin, atacat ‘violent’, se retrage din proiectul cu USR-PLUS

Patzaichin, atacat ‘violent’, se retrage din proiectul cu USR-PLUS

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ propus de Alianţa USR-PLUS pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, după ce a fost criticat pe Facebook de către șeful organizației USR din Sulina.

”Ivan Patzaichin membru în comisia de desemnare a guvernatorului ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării – n.r.) este sinonim cu lupul paznic la oi”, a scris Mirel Constantin, liderul USR Sulina, într-un comentariu pe pagina de Facebook a lui Dacian Cioloș. Asta după ce liderul PLUS  anunțase că: “Ivan Patzaichin va forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți și cu interese de protecție a mediului dar și de dezvoltare comunitară diverse.”

Patzaichin și-a anunțat retragerea într-o postare pe faceboook, declarându-se surprins de violenţa atacurilor la adresa sa pe acest subiect.

”Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violenţa atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulţi oameni de calitate în Tulcea, şi sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora şi fără mine. Aşa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei şi la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu şi mereu acest lucru, sau prin prezenţa mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase şi le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârşit”, a scris Patzaichin.

Comentează pe FACEBOOK