luni 8 august 2022
spot_img

Permis la pelerinaje, nepermis la festivaluri

Must read

spot_img

Edy Chereji, directorul de comunicare al marilor festivaluri Untold și Neversea este nemulțumit  de „dubla masură cu care ne tratează autoritățile” care nu au permis organizarea de mari festivaluri.  Autoritățile au permis pelerinaje precum cel de la Șumuleu Ciuc din acest weekend, cu zeci de mii de persoane participante.

„Încep postarea prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul și nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autoritățile. Care e diferența, ca organizare, între pelerinajul de azi și un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie”, a scris acesta pe Facebook.

Marii organizatori de festivaluri au stabilit drept condiție ca „toți participanții să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală”.

„Dacă astfel de evenimente se pot organiza, azi, în luna mai, nu ar fi normal ca autoritățile să înțeleagă că evenimente serioase, organizate după norme dovedite științific, care reduc spre zero riscurile de transmitere Covid19, ar trebui permise măcar începând cu luna august? Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme și soluții, plătim taxe și impozite, să fim restricționați pe motiv că încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în același timp să stăm și să ne uităm la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj?”, se întreabă Chereji.

Nu este prima data în care se judecă diferit măsurile pentru pelerinaje sau concerte.

„Toată lumea are dreptul la normalitate! Și vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulți tineri care merg la biserică precum și la concerte! Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legați la un ochi și le astupați o ureche?”

Peste 35.000 de oameni au participat, sâmbătă, 22 mai, la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc.

Chereji afirmase în urmă cu o săptămână că măsurile de relaxare luate de autorităţi nu se pot aplica la cele două festivaluri muzicale

Organizatorii Untold și Neversea au propus autorităților ca participanții să fie testați anti-COVID-19 înainte concert.

În afară de Untold și Neversea, Electric Castle, un alt mare festival de muzică organizat în țară, a fost amânat pentru 2022.

Organizatorii au anunțat că: „În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro