marți 6 iunie 2023

Pește înghețat, varză și slănină pentru a lupta în război

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Rusia apelează la tot felul de metode pentru a-i motiva pe ruși să se înroleze în războiul din Ucraina. Ultima găselniță este de a scoate la înaintare alimentele de bază.

Trei regiuni rusești vor răsplăti familiile noilor recruți cu animale, pește și legume. Anunțul vine după ce președintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea rezerviștilor, în urmă cu două săptămâni, relatează The Moscow Times.

Republica siberiana Tuva este cea mai generoasă în acest sens. Rudele celor mobilizați vor primi o oaie vie, 50 de kilograme de făină, două pungi de cartofi și varză „în cantitatea necesară”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu s-a născut în Tuva, dar această regiune este considerată și una dintre cele mai sărace din Rusia.

Autoritățile din regiunea Sahalin din Orientul Îndepărtat au promis familiilor recruților mobilizați cinci kilograme de pește congelat, iar în regiunea Kurgan din Urali, autoritățile au promis recruților un kilogram de slănină.

Orașul Obninsk de lângă Moscova este printre primele orașe care a oferit recompense noilor recruți. Primarul a promis prânzuri gratuite copiilor recruților.

Ministrul Apărării a anunțat că aproximativ 200.000 de rezerviști au fost mobilizați până acum, iar alți aproximativ 100.000 sunt în curs de a fi chemați în ceea ce Putin a numit „mobilizare parțială”.

Presa independentă, citând surse guvernamentale anonime, crede că vor fi chemați să lupte pe front în jur de un milion de rezerviști ruși.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro