vineri 14 iunie 2024

Piedone, 44% în intenția de vot/Nicușor Dan, 27% (sondaj)

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE –  Piedone a anunțat că intră în silenzio stampa, după publicarea acestui sondaj, pentru a-și pregăti strategia de campanie.

 

Piedone, în silenzio stampa timp de două săptămâni

 

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat marți că nu va mai discuta cu presa în următoarele două săptămâni. Președintele PUSL a precizat că lucrează cu „specialiști” la un „plan de lucru pentru București” pe care îl va prezenta „la vremea potrivită”.

Liderul formațiunii fondate de Dan Voiculescu a subliniat că știe problemele cu care se confruntă capitala și că lucrează cu specialiști pentru a pune la punct „Planul de lucru pentru București“!

„La vremea potrivită, îl vom prezenta cetățenilor și ne vom angaja să-l implementăm ca atare în folosul Bucureștiului și al țării! Cu respect vă scriu aceste rânduri și vă anunț că în următoarele două săptămâni NU voi dialoga cu niciun jurnalist, indiferent de tema abordată!”, a scris Piedone.

El a mai precizat că va răspunde la invitațiile din partea presei după prima decadă a lunii aprilie.

STIREA INITIALA

 

Cristian Popescu Piedone ar obține 44% din voturi pentru Primăria Capitalei, dacă duminică ar fi alegeri locale. Nicușor Dan este pe locul 2, cu 27%. Acestea sunt datele unui sondaj Avangarde realizat la comanda Digi24.

Piedoane ar câștiga Primăria Capitalei, dacă duminică ar fi alegeri

 

Ultimul sondaj Avangarde arată că dacă duminică ar fi alegeri locale, Cristian Popescu Piedone ar obține 44% din voturi pentru Primăria Capitalei. El este urmat de Nicușor Dan, cu 27%, și de candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, cu 16%. Sondajul prezintă și un scenariu în care Piedone s-ar retrage din cursa pentru București.

  • Cristian Popescu Piedone – 44% intenție de vot (dintre cei care au indicat un răspuns)
  • Nicușor Dan – 27%
  • Catalin Cîrstoiu – 16%
  • Mihai Enache (AUR) – 10%

Cum s-ar împărți voturile dacă Piedone și-ar retrage candidatura

 

Sondajul Avangarde arată că dacă Cristian Popescu Piedone și-ar retrage candidatura, Nicușor Dan ar câștiga Primăria Capitalei cu 41% din voturi, urmat de Cătălin Cîrstoiu, cu 29% și Mihai Enache (AUR), cu 27%.

Bucureștenii au fost întrebați și cât de mulțumiți au fost de Nicușor Dan în acești ani în care a fost primar. 41% au apreciat activitatea actualului primar ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.

Gabriela Firea, cel mai mare procent de percepție negativă

 

Respondenții au fost rugați să spună și câtă încredere au în anumiți politicieni, printre care și candidații la Primăria Capitalei.

Topul preferințelor a fost deschis de Cristian Popescu Piedone:

  • Cristian Popescu Piedone – 58% pozitiv, 38% negativ
  • Robert Negoiță – 36% pozitiv, 53% negativ
  • Nicușor Dan – 35% pozitiv , 61% negativ
  • Gabriela Firea – 25% pozitiv, 70% negativ
  • Daniel Băluță – 32% pozitiv, 51% negativ
  • Cătălin Cîrtsoiu – 20% pozitiv, 57% negativ

De asemenea, 36% dintre respondenți spun că în ultimii trei ani lucrurile în București au rămas la fel, în timp ce 34% spun că s-au îmbunătățit, iar 28% sunt de părere că s-au înrăutățit.

CITITI SI: Piedone îi răspunde lui Ciolacu: Mi-am ocupat locul 1

Respondenții cred că Sectorul 3 este cel mai bine administrat, fiind urmat de Sectorul 4 și de Sectorul 6.

<span style=font size 14pt font family georgia palatino serif>foto Digi24<span>
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro