duminică 14 iulie 2024

Piedone sare în apărarea candidaților PSD-PNL din Sectoarele 1 și 2

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cristian Popescu Piedone, care a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, intervine, miercuri, în scandalul politic al momentului dintre candidații de la primăriile sectoarelor 1 și 2. Într-o postare pe facebook, el îi acuză pe membrii USR că sunt „disperați” și primarii aleși sunt propunerile PSD-PNL, respectiv George Tuță și Rareș Hopincă.

 

Piedone, după ce a pierdut alegerile: Luați mâna de pe Sectorul 1 și Sectorul 2!

 

„V-ajunge Primăria Capitalei! Luați mâna de pe Sectorul 1 și Sectorul 2! Cetățenii au ales, și-au exprimat votul, un drept democratic! Gata cu circul, recunoașteți-vă înfrângerea!”, a scris Piedone pe pagina sa de Facebook, unde a publicat și o poză cu el în ceea ce pare o mașină de golf, având un twalkie-talkie în mână.

Edilul sectorului 5 a acuzat membrii USR că sunt disperați și nu vor să accepte faptul că au pierdut alegerile.

„V-am văzut în 2020 cum ați fugit cu sacii în care erau buletinele de vot! V-am văzut cum ați „câștigat” mandatul! Istoria nu se va repeta! Cetățenii își vor apăra votul! În 2020, Clotilde Armand spune că nu e nevoie de renumărarea voturilor, că nu există temei legal! Acum s-a răzgândit. Disperarea USR-iștilor a ajuns la cote maxime, care nu vor efectiv să recunoască că au pierdut și ignoră votul cetățenilor!”, a spus Piedone.

Președintele PUSL consideră că cetățenii nu i-au reales pe actualii edili pentru că „nu au făcut nimic pentru cele două sectoare”, punctând că primarii aleși sunt George Tuță și Rareș Hopincă.

Doi tineri profesioniști, care vor salva aceste două sectoare din mâinile USR-iștilor disperați că-și pierd scaunele! Oamenii i-au ales! Oamenii i-au votat! Îi felicit și îi aștept să facem treabă pentru București, pentru bucureșteni!”, a conchis Piedone.

 

Mihaiu și Armand au acuzat că există suspiciuni de fraudă electorală 

 

Atât primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, cât și edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, au acuzat că există suspiciuni de fraudă electorală la scrutinul de duminică.

Armand și Mihaiu sunt la câteva sute de voturi în spatele contracandidaților săi de la PSD-PNL, George Tuță și Rareș Hopincă.

„Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central şi decidenţilor politici să respecte votul cetăţenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenţa. Din punctul meu de vedere aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o secţie în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secţii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector şi al Municipiului pentru renumărările cerute”, a spus Radu Mihaiu, potrivit Agerpres.

El a menţionat că solicitarea sa pentru renumărare nu a primit încă un răspuns şi a acuzat o „tergiversare” a rezolvării situaţiei.

„PSD PNL recunoaște că a fost fraudă la S1.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că la aproximativ un sfert dintre secţiile de votare de la sectorul 1 sunt procese-verbale erori. Adică recunoaște jaful pesedist. Eu zic sunt mai mult de un sfert. Am depus cerere de renumărare pentru 80 de secții unde sunt indicii clare de fraudă. BES 1 nu a răspuns la nicio solicitare depusă de luni până în acest moment. Renumărarea voturilor este singura soluție.”, scrie Armand pe Facebook.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro