Poșta Română a lansat o aplicație mobilă pentru Android

Poșta Română a lansat o aplicație mobilă pentru Android

Poșta Română a lansat o aplicație mobilă pentru Android prin care clienții pot verifica statusul trimiterilor poștale. Serviciul oferă acces rapid şi direct la serviciile online ale operatorului naţional de servicii poştale. Descărcarea aplicaţiei este gratuită şi se poate efectua direct din magazinul virtual Google.

Aplicația le va oferi clienților acces la verificarea statusului trimiterilor și la calcularea tarifelor pentru toate serviciile.

„Cu ajutorul aplicaţiei , clienţii pot verifica cu uşurinţă statusul trimiterilor poştale înregistrate cu Track&Trace. Îşi pot calcula singuri tarifele pentru fiecare serviciu în parte, pot căuta un oficiu poştal după mai multe criterii. Pot afla orice cod poştal şi au posibilitatea de a-şi crea un cont de utilizator unde pot completa formulare electronice şi pot urmări istoricul pentru toate serviciile cu plată utilizate”, se arată în comunicat.

De asemenea, aplicaţia oferă vizitatorilor care vor avea cont înregistrat şi posibilitatea de a accesa servicii cu plată. Printre acestea enumerăm: realizarea de abonamente de presă sau E-mandat, serviciul prin care clienţii pot face transfer de bani online. Alte servicii cu plată, disponibile în aplicaţie, sunt MyPostalcard, MyMark şi MyLetter.

Serviciile cu plata online vor putea fi folosite doar de către utilizatorii aplicaţiei înregistraţi, în timp ce serviciile gratuite vor putea fi utilizate fără crearea unui cont. Excepție fac notificările Track&Trace. Cei care au deja un cont creat pe site-ul www.posta-romana.ro îl pot utiliza şi pentru accesul în aplicaţia de mobil.

Aplicaţia este realizată în limba română şi poate fi descărcată, gratuit, direct din Google Play Store.

„Având în vedere că un procent destul de mare din traficul total de pe site-ul Poştei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone şi tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienţilor cu această aplicaţie, pentru a le facilita accesul cu uşurinţă la informaţii. Deocamdată, aplicaţia este disponibilă doar pe dispozitivele care folosesc sistem de operare Android, urmând ca, în curând, să fie dezvoltată şi pentru iOS”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Comentează pe FACEBOOK