sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Primarul S6 a avut prima reacție în cazul femeii ucise de câini

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Prima reacție a primarul Sectorului 6 în cazul femeii ucise de câini a avut loc duminică dimineață. Potrivit acestuia a fost declanşată deja o anchetă internă la Poliţia Locală Sector 6.

Ciucu l-a criticat dur pe Primarului General Nicuşor Dan, dar și ASPA, despre care susţine că are o politică „total greşită” şi că „în loc sa adune câini de pe străzi, face campanii de „conştientizare” în adăposturi, „un fel de PR pe bani publici”. Ciucu cere evaluarea activităţii ASPA.

„Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puţin acum, cu moartea tragică, în condiţii înfiorătoare, a Anei Oros Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieşise la alergat. A participat şi la acţiunea de curăţenie, am igienizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde şi cum vom face cu viitorul parc. Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv… nu am cuvinte. Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!!”, a scris Ciucu pe Facebook.

Primarul sectorului 6 a afirmat că nu a ieşit cu o declarație publică  deoarece a aşteptat să vadă poziţia Primarului General. 

„Recunosc, aveam această aşteptare. În septembrie 2013, atunci când Ionuţ Anghel şi-a găsit sfârşitul în aceleaşi condiţii înfiorătoare, Primarul General de atunci, Sorin Oprescu şi-a asumat, cum era normal, serviciul de ecarisaj, ASPA, etc. Primarul de Sector nu apare în nicio discuție publică. De aici aşteptarea mea. Nu mai am aşteptări de la PMB. Lipsa de leadership, neasumarea, aruncarea responsabilităților în curtea altora, sunt deja de notorietate”.

El critică și politicile ASPA. 

„Adevărul este următorul. Politica ASPA este total greşită şi a dus la reapariţia câinilor pe străzi. În loc sa adune câinii de pe străzi, ASPA face campanii de „conștientizare”. Nu se mai eutanasiază de ani buni ceea ce face ca adăposturile să fie arhipline, condiţiile în care sunt ţinute animalele sunt proaste. Şi de aceea, resursele lor nu se duc la capturare ci pe condiţii de cazare şi campanii de „conștientizare” pe bani mulţi. Un fel de PR pe bani publici. Până la o analiză mai detaliată, se vede clar din bugetul lor ca investesc în adăposturi şi alte servicii şi nu în capturare! De exemplu, au un singur colaborator care are abilitatea de a tranchiliza animalele. Despre ce vorbim? Despre incompetență şi iresponsabilitate. Bucureştiul este enorm, resursele lor pentru capturare sunt inexistente!”.

După ce ASPA şi-a modificat abordarea au început problemele. 

„Restul sunt adrese cu care îşi acoperă incompetenţa. Sunt singura instituţie înfiinţată pentru acest scop şi doar cu acest scop. Schimbul kafkian de adrese cu poliţiile locale, pentru ca politia sa amendeze proprietarii de câini necipaţi nu rezolvă problema. Asta poate face şi poliția animalelor şi poliția locală a municipiului Bucureşti. Problemele mari şi complexe se rezolvă prin acţiuni masive şi complexe!

Cum, mai exact? Prin planificarea de acțiuni de prindere de amploare, coordonate de un comandament”, crede Ciucu.

„ASPA ar fi trebuit să organizeze acţiuni de prindere, punctuale, cu dată şi oră, să ceară sprijinul nostru, al colegilor lor, politia locala din subordinea lui Nicuşor Dan (nu vorbeşte nimeni despre ei, dar ai aceleaşi competenţe legale) şi a poliției MAI. Dar cum să planifice așa ceva dacă ei nu au unde să mai ducă animalele? Așa că această instituţie doar mimează ca lucrează şi ca face ceva pentru misiunea pentru care a fost înfiinţată”.

Ciprian Ciucu susţine că Poliția Locală a acordat în trecut ajutorul ASPA.

„Dar nici nu puteau sa meargă bine, cu 2 sau 3 angajaţi care fugăresc animalele pe terenuri zeci de hectare! Este absurd”.

Potrivit acestuia ASPA are o singură misiune şi un buget mare, distribuit prost. Poliţiile Locale au zeci de misiuni şi de servit sute de mii de cetăţeni.

„Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!! În paralel solicit Consiliului General să facă o comisie care să evalueze activitatea ASPA! Lucrurile nu vor rămâne așa, eu voi reveni pe acest subiect în cateva zile cu o dare de seamă

P.S. Aceasta este o temă de anvergura redacției Recorder. Eu, le stau la dispoziție.
PPS Sa ne uitam nitel pe CVurile actualei conduceri a ASPA si pe CVul doamnei Pungă, cea care isi asuma toate deciziile in acest domeniu! Reteta dezastrului.”, conchide Ciucu.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a înştiinţat Poliţia Locală Sector 6 de trei ori în două săptămâni anul trecut, relatează G4Media.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 6, terenul pe care a fost atacată victima este unul privat şi ar fi aparţinut CAP.

„Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale”, arată sursa citată.

Primăria de sector spune, pe de altă parte, că Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia.

Sursa: StirilePROTV

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro