miercuri 28 februarie 2024

CORONAVIRUSUL a ajuns în România!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După 3 zile în care România s-a jucat de-a carantina, iar oficialii și-au dat cu stângul în dreptul, Coronavirusul a fost confirmat oficial și la noi. Victor Costache, ministrul Sănătății, a confirmat existența primului caz de infecție cu coronavirus depistat în județul Gorj.

Este vorba despre o persoana care a intrat în contact cu italianul venit în România weekendul trecut.

Persoana va fi transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Încă 33 de teste sunt în lucru.

„Suntem, din păcate, în măsură să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din județul Gorj, care au intrat in contact cu cetățeanul italian din Rimini, avem primul caz confirmat de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat după ce va ajunge la București, va intra pe schema de tratament și, sperăm, într-o evoluție pozitivă. Starea bărbatului este bună. Nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Românul infectat cu noul coronavirus are 20 de ani și locuiește cu bunicii în comuna Prigoria, județul Gorj. Tânărul lucrează la un restaurant unde patron este italianul internat la Rimini, a declarat, miercuri noaptea, pentru MEDIAFAX, primarul comunei, Iuliana Iliescu. Edilul a precizat că se gândește ca de joi să închidă Primăria, școlile din comună și alte locații, de teama coronavirusului. Ce se știe până acum, este faptul că alte 7 persoane au stat în casă cu tânărul respectiv, acestea fiind și ele trecute în carantină.

Seful SMURD, Raed Arafat a ieșit și el cu o reacție pe acest subiect. Acesta liniștește populația cu explicații de tipul „Virusul nu o să zboare!”, fără să vorbească și de măsurile preventive mai puțin reușite. „Virusul nu poate fi extins. Virusul nu se transmite la distanța. Virusul nu o să zboare și o să se ducă la un alt om”, a declarat Raed Arafat.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro