duminică 14 august 2022
spot_img

Primul partid politic din lume condus de inteligență artificială

Must read

spot_img

Primul partid politic din lume care va fi condus de roboți a fost înființat în Danemarca, pentru următoarele alegeri parlamentare din această țară, care vor avea loc în iunie 2023.

Conform AFP, Partidul Sintetic, lansat la sfârşitul lunii mai de colectivul artistic danez Computer Lars, se dorește a fi un răspuns la absenteismul danez de la vot, estimat la aproximativ 15% la cele mai recente alegeri legislative, scrie ziuanews.ro.

Acestia spun ca in viitor, daca oamenii nu vor mai fi preocupati de cine sa-i conduca, atunci se va gasi o inteligenta artificiala care „sa faca politica” in locul lor. 

Partidul este condus în întregime de un software de inteligenţă artificială (AI) şi propune un program politic care reprezintă „viziunile politice ale unei persoane obişnuite”, a declarat Asker Bryld Staunaes, un artist membru în colectivul Computer Lars.

Dacă va câştiga un loc de parlamentar, Partidul Sintetic a anunţat că va numi un reprezentant însărcinat cu asigurarea unei legături între inteligenţa artificială şi dezbaterile politice organizate în Parlamentul danez.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro