joi 28 septembrie 2023

Primul scandal în noua coaliție. Ciucă: Vom discuta!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primul scandal în noua coaliție PSD-PNL. Liberalii îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu că nu vrea să îl numească pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului.

Miza numirii de la SGG se pare că are legătură și cu viitoare agenție care va controla agențiile cu capital de stat, transmite Digi24.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, după ședința de luni cu miniștrii liberali, că „o să discutăm despre această chestiune”, referindu-se la numirea lui Mircea Abrudean la SGG.

Pe de altă parte, deputatul PNL Pavel Popescu spune că există un protocol între PNL și PSD și se așteaptă ca social-democrații să își țină cuvântul.

„Protocolul stă încă în picioare, pentru că rotativa prin ministere s-a întâmplat. Deci ceea ce trebuia să luăm, am luat, cu mențiunea că Secretarul General al Guvernului nu a fost numit, lucru care sper că se va întâmpla astăzi, dacă nu trebuie să avem o reuniune de urgență a Coaliției în care să discutăm aceste lucruri și care este de fapt problema pentru care premierul României nu acceptă. 

Și dacă am ști motivele, este irelevant acest lucru, pentru că niciunul din cele două partide de coaliție nu are un drept de veto cu privire la numele pe care aceste partide le pun pe masă pentru anumite portofolii, în condițiile în care fostul prim-ministru Nicolae Ciucă nu a avut niciodată nici măcar un refuz sau comentariu cu privire la un ministru PSD. Și am avut cel puțin un ministru falimentar. 

«Gentleman’s agreement» rămâne un «gentleman’s agreement». Ne așteptăm azi de la PSD să-și țină cuvântul de onoare dat”, a spus Pavel Popescu, potrivit sursei citate.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro