vineri 14 iunie 2024

Proiectul imobiliar dubios, aprobat de Clotilde Armand

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Proiectul imobiliar de 3 milioane de euro al Premium Residence din Sectorul 1 al Capitalei a primit aprobarea de la edilul Clotilde Armand în 2022. În campania sa electorală din 2020, Armand critica vehement proiectul, calificându-l drept ilegal. După ce a preluat mandatul însă, proiectul a primit toate autorizațiile necesare, lucru care a stârnit controverse și nemulțumiri în rândul locuitorilor sectorului.

În campania din 2020, Clotilde Armand blama „Premium Residence”

„În 2020, Strada Apicultorilor din Sectorul 1 era scena unui conflict intens între localnici și dezvoltatorii imobiliari. Proiectul Premium Residence, un bloc de patru etaje cu zeci de apartamente, urma să fie ridicat într-o zonă de case, lucru care contravenea legislației în vigoare.

În plină campanie electorală, Armand și aliatul său, Oliver Păiuși, actualul viceprimar al Sectorului 1, acuzau numeroase ilegalități comise de dezvoltatori, printr-un video intitulat „Apicultorilor 44, Un exemplu de așa NU în urbanism, fără blocuri între case”. Printre neregulile semnalate se numărau:

– Distanța insuficientă față de clădirile învecinate, de 3 metri în loc de 9 metri

– Lipsa unui drum de intervenție în caz de incendiu

– Încălcarea regimului de înălțime într-o zonă destinată caselor

În retorica sa, Armand promitea să stopeze astfel de proiecte, aducând alături de ea sprijinul celor 300 de locuitori care au semnat o petiție împotriva construcției. (video cu Detalii)”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Schimbare de 180 de grade la Clotilde Armand, în calitate de edil al sectorului

„După ce a câștigat alegerile, Clotilde Armand a avut o schimbare radicală de atitudine față de proiectul de pe Apicultorilor 44. Astfel, în august 2022, primăria Sectorului 1 a aprobat continuarea construcției, în ciuda multiplelor procese și sancțiuni legate de proiect. Direcția de Urbanism a Sectorului 1 a avizat eliberarea autorizației de construire, iar Armand a semnat în favoarea acesteia, în septembrie 2021.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că proiectul primise vizita, în două rânduri, direcției de Disciplină în construcții de la Poliția Locală a municipiului București. Organele de control au făcut două constatări, urmate de sancțiuni, ce arătau că proiectul Premium Residence nu avea ieșiri de salvare, terasele erau închise cu tâmplărie PVC și geam termopan sau înălțimea imobilului era depășită cu 0,5 m.

Localnicii din zona Vatra Nouă, unde se află Strada Apicultorilor, și-au exprimat nemulțumirea față de decizia primăriei. Liniștea cartierului a fost tulburată de apariția blocurilor de 3-4-5 etaje între case, transformând zona într-un haos urbanistic. Protestele locuitorilor, deși susținute în instanță și prin petiții, nu au reușit să oprească definitiv proiectele imobiliare din zonă.”, mai scriu PSD-iștii

Blocurile între case din Sectorul 1, fenomen în continuă expansiune

Fenomenul blocurilor ridicate între case a devenit o regulă în Sectorul 1, scrie în comunicatul PSD.

„De-a lungul anilor, administrația lui Clotilde Armand a aprobat mai multe proiecte similare, în ciuda protestelor localnicilor și amenzilor aplicate de autorități și ridică semne de întrebare cu privire la integritatea procesului de autorizare.

Mai mult, astfel de practici de dezvoltare imobiliară nu doar că au un impact asupra orașului din punct de vedere urbanistic, ci și afectează negativ calitatea vieții în cartierele rezidențiale.”, acuză oamenii lui Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro