duminică 26 mai 2024

PSD: Noul guvern, votat sâmbătă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE – Sâmbătă, parlamentarii vor vota învestirea Guvernului Orban.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, i-a informat pe deputați că votul pentru noul guvern va avea loc cât mai repede cu putință, foarte posibil chiar în acest weekend.

Afirmațiile au avut loc în contextul în care Florin Cîțu s-a retras, joi, din funcția de premier desemnat, iar președintele Klaus Iohannis are, vineri, discuții prin teleconferință cu liderii partidelor parlamentare.

„Stimați colegi, este absolut necesar ca mâine (nr. sambata) să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere că Parlamentul probabil își va suspenda activitatea în scurt timp. Vă rog să fiți mâine de dimineata în București și să participați la ședință. Vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Vom intra pe rând în sală, în grupuri mici și nu înainte de a face cu toții testul COVID-19. Să fim responsabili și să ne gândim că în aceste momente grele pentru țară punem mai presus de noi sănătatea și siguranța oamenilor.”, le-a transmis Ciolacu parlamentarilor PSD, după discuția cu Klaus Iohannis.

Amintim că președintele Klaus Iohannis s-a consultat, vineri, cu partidele parlamentare prin teleconferință, după ce întreaga conducere a PNL a intrat în carantină cu suspiciuni de coronavirus. (Detalii AICI)

Totul a pornit de la confirmarea pozitică a senatorului liberal Vergil Ghițac. Acesta a mers la ședința Biroului Politic Național, intrând în contact cu zeci sau chiar sute de persoane.

Până în acest moment, România a raportat 73 de cazuri de infectare.

În lume sunt în acest moment 137,690 de cazuri de infectare cu coronavirus. S-au înregistrat 5,080 de morți și 70.690 de persoane vindecate.

În Europa, cea mai afectată țară rămâne Italia, cu peste 1000 de decese și peste 15.000 de oameni infectați cu Covid-19.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro