vineri 14 iunie 2024

PSD și PNL au rupt alianța la București. Firea și Burduja, candidați

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După o sedință maraton, liderii coaliției PSD-PNL au decis să rupă alianța la București. Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul alianței. Vor candida, astfel, Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide.

colaj foto

 

S-a rupt alianța PSD-PNL la București. Candidează Firea și Burduja pentru PMB

 

Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București. Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău și Brașov.

Surse din conducerea Coaliției PSD-PNL au declarat pentru Digi24.ro că medicul Cătălin Cîrstoiu a plecat de la ședință, după ce le-a transmis liderilor Alianței că mandatul este pe masa lor și le-a cerut să decidă ei dacă îl mai susțin sau nu.

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit,luni, la ora 10.00

 

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Luni, medicul ar fi trebuit să îşi depună oficial candidatura.
La începerea discuţiilor, liberalii luau în calcul să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care Cîrstoiu nu mai candida, în timp ce PSD insista asupra ideii ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.
La rândul său, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat încă de vineri, în conferinţa de presă în care a răspunsul acuzaţiilor de incompatibilitate, că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”.
”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

 

Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în 20 martie. Cel mai recent sondaj îl plasa pe poziţia a treia, după Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro