duminică 19 mai 2024

Ce a decis Coaliția în privința lui Cîrstoiu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE 23 APRILIE – liderii coaliției PSD-PNL au decis să rupă alianța la București. Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul alianței. Vor candida, astfel, Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea PNL.

UPDATE 16.30 – Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nu au decis încă dacă Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Municipiului București (PMB). Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat, luni,că alianța „poate că putea face mai mult” cu privire la susținere medicului în această cursă electorală, dar spune că „lucrurile erau în prindere de viteză”.

 

Romașcanu, despre sprijinul acordat lui Cîrstoiu de coaliție: Poate că puteam face mai mult

 

Știți care e chestiunea, odată nu ne-am grăbit, acuma ne grăbim. Nu e un demers normal. Sigur că dacă domnul Cîrstoiu va decide să se retragă, nu este o chestiune de costuri, că până la urmă ți le asumi. Este un lucru pe care va trebui într-un fel sau altul să-l explicăm.”, a spus senatorul PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că cele două partide din alianță i-au oferit susținere candidatului comun la Primăria Capitalei, dar admite și că „poate puteau face mai mult”.

„PNL și PSD i-au oferit sprijin. Probabil că dinamica pe care ar fi simțit-o ca necesară domnul Cîrstoiu a fost diferită de cea din teren. Poate că puteam face mai mult, cu certitudine facem mai mult, lucrurile erau în prindere de viteză . Acum o să vedem care este rezultatul”, a susținut Lucian Romașcanu.

Social-democratul consideră că alianța nu l-a abandonat pe Cîrstoiu.

„Nu, nici vorbă, nu, nu. În primul rând a fost un candidat care a venit dintr-o coaliție care s-a născut destul de greu. Dar din punct de vedere al verbului a abandona, asta înseamnă o intenție, ceea ce pot să vă spun cu certitudine că nu a existat.”, a spus Romașcanu.

Senatorul PSD consideră că decizia cu privire la posibila retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu din această cursă electorală pentru PMB i-ar aparține chiar lui într-un final.

„Mandatul este pe masa coaliției, dar în acest moment cred că (Cătălin Cîrstoiu n.r.) este primul care trebuie să spună dacă merge sau nu înainte.”, a mai spus, Lucian Romașcanu.

STIREA INITIALA

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună candidatura, luni, la Biroul Electoral Municipal. Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL. În același timp, PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, scrie News.ro.

 

Situația lui Cătălin Cîrstoiu, tranșată de liderii coaliției

 

Decizia va fi dificilă în condiţiile în care Cătălin Cîrstoiu, care este vizat de acuzaţii de incompatibilitate, a anunţat că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei.

Nicolae Ciucă spune că, în caz de nevoie, PNL va avea propriul candidat, iar preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, în cazul retragerii lui Cîrstoiu, susţine în continuare ideea candidatului comun, dar vrea un candidat membru de partid, considerând că ”perioada de independenţă a apus”.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Rareş Bogdan: Cred că e nevoie să avem mintea la noi

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, referitor la şansele pe care le are medicul Cătălin Cîrstoiu de a fi în continuare candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, că este „o situaţie grea”, dar trebuie luată o decizie finală.
„E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală”.
Chestionat dacă PSD şi PNL va merge cu un candidat unic sau va avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a spus: „Dacă vrem să mai funcţioneze coaliţia, cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candidat unic. Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui George Tuţă şi a lui Rareş Hopincă”.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro