miercuri 29 noiembrie 2023

„Pune frână discriminării” – transportului public pentru persoanele cu dizabilităţi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Consilierii generali ai PSD ai Municipiului Bucureşti (CGMB) propun spre aprobare un proiect numit „Pune frână discrimării” care are scopul de a accesibiliza transportul public din Capitală pentru persoanele cu dizabilităţi. Proiectul este realizat în colaborare cu persoane de la organizaţiai PSD Sector 3.

„Echipa de Consilieri Generali PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti propune un proiect de interes major la nivelul capitalei, cu sprijinul domnului Marian Neacşu, Preşedinte PSD Sector 3 şi al domnului Adrian Ţuţuianu, împreună cu susţinerea colegilor organizaţiei”, arată postarea de joi, pe pagina de Facebook a PSD Sector 3.

„Pune frână discriminării” urmăreşte accesibilizarea transportului public din Bucureşti pentru persoanele cu dizabilităţi şi este proiect realizat de către colegele PSD Sector 3, Mirona Tudor Consilier General PSD din cadrul CGMB, împreună cu Elisabeta Lipă, Preşedinte ANS, marea noastră campioană olimpică, mai arată surca citată. „Avem în Bucureşti 67.180 de “vise” a căror responsabilitate este în mâinile noastre, iar implementarea proiectului urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din Bucureşti. Facem Bucureştiul BINE!”, conchide sursa menţionată.

Proiectul propune şi organizarea unei campanii pe toate durata acestuia, în baza unui plan de comunicare elaborat, utilizând materiale de informare accesibilizate pentru persoanele cu dizabilitati – clipuri publicitare audio şi video cu interpret mimico-gestual.

Ce propun inițiatorii

  • dezvoltarea si echiparea mijloacelor de transport în comun şi a staţiilor aferente cu tehnologie de acces şi ghidaj pentru persoanele cu dizabilităţi;
  • dotarea cu tehnologie cu senzori pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere în staţii şi în mijloacele de transport;
  • echiparea cu sisteme video de ghidaj pentru persoanele surde; echiparea cu sisteme de acces în vehicule pentru persoane cu dizabilităţi motorii.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro