vineri 21 iunie 2024

Un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis un nou mandat european de arestare de către Tribunalul Bucureşti, urmând ca instanţele din Italia să analizeze solicitarea statului român pentru aducerea acestuia în ţară.

„Cu privire la cazul Mario Iorgulescu, (…) statul român s-a mişcat în direcţia corectă. Există acum o hotărâre definitivă de condamnare pentru infracţiunea de omor, o infracţiune deosebit de gravă. În acest moment, în acest caz, e vorba de proceduri judiciare care ies din sfera de competenţă a Ministerului Justiţiei, însă pot să fac informarea publică: a fost deja emis un mandat de european de arestare de către instanţa de executare, Tribunalul Bucureşti”, a explicat Gorghiu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, statul român a solicitat în trecut aducerea în ţară a lui Mario Iorgulescu, însă Curtea de Apel din Milano nu a fost de acord, pe motiv că acesta nu ar avea discernământ.

Ea a evidenţiat că, în prezent, este vorba despre o altă etapă. „Vorbim despre un nou mandat european de arestare, care va urma cursul. Sunt convinsă că instanţele italiene vor analiza această solicitare şi vă putem ţine la curent pe măsură ce vom obţine termene şi pe măsură ce magistratul de legătură din Italia ne va putea furniza noi informaţii. Momentan, abia a fost emis mandatul de arestare”, a transmis ministrul Justiţiei.

Pe 18 octombrie, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro